0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. szeptember 18.

Egyre népszerűbb a mag nélküli szőlő

Igazi slágertermék a perui mag nélküli szőlő, állítja a holland Van Dijk Foods nagykereskedés munkatársa, Henk Vlaeminck. Bőséges kínálat áll rendelkezésre a jó minőségű gyümölcsből, és annak ellenére keresett termék, hogy a tengeri konténeres szállítás drágulása miatt idén lényegesen magasabb az ára.

A perui tömöttebb fürtű szőlőt a fogyasztók jobban kedvelik, mint a Dél-Afrikából szállított fajtákat. A mennyiség egyelőre elegendő, de a nagy kereslet hatására akár hiány is kialakulhat, és emiatt emelkedhet az ára.

A kereskedőcég egyértelműen úgy látja, hogy a mag nélküli szőlő mind kedveltebb, míg a maggal rendelkező fajták iránt folyamatosan csökken az igény.

Henk Vlaeminck azt is kiemelte, hogy a korábban termesztett mag nélküli szőlőknél csak az számított, hogy a szemek valóban ne tartalmazzanak magot, azonban manapság egyre inkább előtérbe kerül az íz is. Az Arra nevű fajták ízletes, különösen jó minőségű, szép formájú fürtjeit nagyon kedvelik a fogyasztók.

Henk Vlaeminck szerint a mag nélküli szőlő térhódításában a fogyasztók biztonsága is fontos szerepet játszik. Lassan felnő egy nemzedék, amely már leginkább csak mag nélküli szőlőt fogyasztott, mivel a szülők egy része fél attól, hogy a gyermekük félrenyeli a szőlő magját. Ezek a gyerekek később saját maguk is a mag nélküli bogyókat fogják keresni, így egyre inkább ebbe az irányba halad majd a csemegeszőlők kínálata.

Forrás: freshplaza.de/Kertészet és Szőlészet