A perui tömöttebb fürtű szőlőt a fogyasztók jobban kedvelik, mint a Dél-Afrikából szállított fajtákat. A mennyiség egyelőre elegendő, de a nagy kereslet hatására akár hiány is kialakulhat, és emiatt emelkedhet az ára.
Henk Vlaeminck azt is kiemelte, hogy a korábban termesztett mag nélküli szőlőknél csak az számított, hogy a szemek valóban ne tartalmazzanak magot, azonban manapság egyre inkább előtérbe kerül az íz is. Az Arra nevű fajták ízletes, különösen jó minőségű, szép formájú fürtjeit nagyon kedvelik a fogyasztók.
Henk Vlaeminck szerint a mag nélküli szőlő térhódításában a fogyasztók biztonsága is fontos szerepet játszik. Lassan felnő egy nemzedék, amely már leginkább csak mag nélküli szőlőt fogyasztott, mivel a szülők egy része fél attól, hogy a gyermekük félrenyeli a szőlő magját. Ezek a gyerekek később saját maguk is a mag nélküli bogyókat fogják keresni, így egyre inkább ebbe az irányba halad majd a csemegeszőlők kínálata.