0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Tizenegy és fél millió forint egy juhászkutyáért?

Hogyan adnak el egyes brit kutyákat 27 000 fontért vagy annál is többért?

Az alázatos juhászkutyák évszázadok óta szerves részét képezik a brit farmok életének, de még soha nem volt ekkora értékük.

Az elmúlt két évben soha nem látott árakat regisztráltak a mezőgazdasági vásárokon a speciálisan tenyésztett és kiképzett kutyákért.

A legjobb kutyák közül sokan Walesből származnak, köztük egy Kim nevű border collie Ceredigionból, amely tavaly februárban világrekordot jelentő 27 000 fontért, azaz cirka 11 500 000 forintért kelt el.

A Barmouthból származó Emrys Jones juhtenyésztő és kutya kiképző elmondta, hogy rendszeresen kap hívásokat a világ minden tájáról, hogy kutyái iránt érdeklődjenek. A legutóbbi eladáskor 40 kutyát vittek többek között, Dél-Koreába, Japánba, Ausztráliába, Norvégiába és az Egyesült Államokba is.

Michael Priestley, a Farmers Weekly munkatársa szerint: „A jobb kutyák többe kerülnek, de ezek az állatok sokkal gyorsabban is gyűjtik be a juhokat, valamint minimalizálják a munkaerőköltséget is. Ez tényleg egy olyan befektetés, amely megtérülhet.”

De várjunk csak, hogy kerül egy barmouthi juhászkutya egy izraeli farmra? A válasz: online értékesítés

A kutyapiacon a világjárványnak köszönhetően megindult az online értékesítés és ez a platform azóta is töretlenül kiszolgálja az igényeket. Az online értékesítés a külföldi vásárlóknak kedvezett igazán, és a kereslet világszerte hatalmas mértékben megugrott.

Ám vannak olyan pillanatok, amikor kellemetlen, hogy a juhászkutyánk értéke több mint 4 000 000 forint, ugyanis egy dühös kos terelés közben elverheti…

Forrás: bbc.com