Back to top

Mit keres egy zenekar egy kombájnon?

Elöregszik a gazdatársadalom? A fiatalok nem találják elég menőnek a mezőgazdaságot? Ki tudja, egy zenekar talán többet tehet azért, hogy ez a nézőpont megváltozzon, mint azt elsőre gondolnánk.

Fotó: Facebook/Hunter Brothers
Ha nem vagyunk résen, sok időt elvehet az életünkből a közösségi oldalak böngészése, olykor viszont igazi különlegességekre akadhatunk görgetés során.

Ilyen az például, amikor a portál váratlanul felajánl valamit, ami megragadja a figyelmünket. Begördül egy hangárba egy méretes mezőgazdasági munkagép, ebből biztos egy gyártócég reklámja lesz, gondoljuk rutinosan, ám ennél nagyobbat aligha tévedhettünk volna.

A rövid klipben leugrik a traktorról két fiatal férfi, csatlakozik az előtérben álló háromhoz, és előadnak egy remek muzsikát. Máskor hasonló a helyzet, de másik géppel, és ráadásul egy kíváncsi törpemalac is rabul ejti  a rajongók szívét. 

Kutakodni kezdünk a világhálón, és a meglepetés egyre nagyobb. A Hunter Brothers nem csak divatból vette fel a "fivérek" nevet, ők tényleg egy öttagú testvérpár, egy farmon nőttek fel. Ahogy fogalmaznak,  sikereiket főként annak tulajdonítják, hogy vidéken nőttek fel egy olyan otthonban, ahol nagy hangsúlyt kapott a hit, a zene és a sport. A szüleik is zenéltek, a példát tehát volt honnan meríteni, a fiúk pedig, ahogy nőttek, és szintén felébredt bennük a muzsika iránti rajongás, nappal a farmon dolgoztak, éjjel pedig új hobbijuknak éltek, árulták el egy zenei portálnak. 

Fotó: Facebook/Hunter Brothers

Az ismertség számos területen hozott sikert, talán legjobb példa erre, hogy a New Holland együttműködést hozott létre a zenekarral részben a hosszú időre visszatekintő márkahűség, részben a gazdálkodói gyökereik miatt.

Egy kisfilmből az is kiderül, hogy a zenei karrier ellenére nem lettek hűtlenek a családi gazdasághoz, a bandában betöltött pozícióikon túl van, aki a farm marketingjéért felel, más agronómusként tevékenykedik. 

Szülővárosukban, a kanadai Shaunavonban táblát állítottak a tiszteletükre, hogy minden arra járó láthassa, honnan indultak a népszerű zenészek. Aki véletlenül arra járna, a 3rd Avenue West és a Highway 37 találkozásánál találja. 

Fotó: Facebook/Hunter Brothers

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Szorosabbra fűzik a magyar-üzbég agrárkapcsolatokat

A kertészetek és üvegházak fejlesztéséről, a szőlészet és borászat vonatkozásában, valamint a 2023-2024-es időszakra vonatkozó munkatervről írt alá három megállapodást Nagy István agrárminiszter Aziz Voitov üzbég mezőgazdasági tárcavezetővel kedden, Budapesten.

Kata, a győztes hidegvérű

Hagyomány Kaposváron, hogy a térség jellemző lófajtáját fogatokban bemutatják, ahogy az is, hogy a magyar hidegvérűnek tenyészszemlét rendeznek. A KÁN Egyetemi napokon sem volt ez másképp. A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület 15 tenyésztője, 36 magyar hidegvérű lóval volt jelen. 20 tenyészmén és 16 tenyészkanca, illetve 10 szopós csikó szerepelt a kiállításon.

Hogyan válhatna húzóágazattá az élelmiszertermelés?

Át kell gondolni az életképtelen, nemzetközileg versenyképtelen kisgazdaságok támogatását, mivel veszteség az ágazat számára. Ugyanakkor ösztönözni szükséges a termékpályák menti szerveződéseket.

A kenyér útját járják végig a gyerekek a BASF oktatási segédleteivel

Szerintünk a mezőgazdaság a legfontosabb hivatás a világon – hirdeti évek óta a BASF. Az idén új kampányt indítottak, amivel a legfogékonyabb korosztály, a kisiskolások ismereteit szeretnék bővíteni a mezőgazdaságról. Első eredményeikről az Európában egyedülállóan korszerű Pano Pékségben tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

Október közepétől kezdődik a közvetlen támogatások előlegfizetése

Október 17-től Magyarország - az elmúlt évekhez hasonlóan - a közvetlen támogatások esetében megindítja az előlegfizetést a gazdálkodók számára.

Gazdafórum a Szigeti Farmon: terítéken a zöldítés

A Kalocsa melletti Szigeti Farmon tartott gazdafórum fő témái a közös agrárpolitika változásai voltak, élükön a zöld alapszabályokat (Zöld Felépítmény) tartalmazó agrárkörnyezet-gazdálkodási (AKG), és az új elemként induló, önkéntes agro-ökológiai programokkal (AÖP). A szeptember végi tanácskozásra mintegy 90 helyi és dél-alföldi termelő érkezett.

A Földön minden nyolcadik madárfajt a kihalás fenyegeti

Négyévente teszi közzé jelentését a BirdLife International a Föld madárvilágának helyzetéről. Az idei beszámoló szerint a mezőgazdaság terjeszkedése és egyre nagyobb intenzitása a fajok 73 százalékát fenyegeti. De a fakitermelés, az idegenhonos fajok térhódítása, a természeti erőforrások kiaknázása és az éghajlatváltozás is szerepel a veszélyforrások között.

Oktatási és kutatási magyar-üzbég együttműködés

A Taskenti Állami Agráregyetemmel korábban megkötött együttműködést erősítette meg Aziz Botirovich Voitov üzbég mezőgazdasági miniszter, és Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora a KÁN Egyetemi napokon, Kaposváron..

Megnyílt a KÁN Egyetemi napok

A magyar állattenyésztés megért számos hullámvölgyet és sikert, az állattenyésztők egyszerre optimisták és borúlátók, pedig az elmúlt 150 év bizonyítja, hogy mindennel képesek megbirkózni.

Mától folytatódik a földértékesítési program

Újabb, 10 hektárnál kisebb földterületeket hirdetett meg értékesítésre a Nemzeti Földügyi Központ. A szántókra, rétekre és legelőkre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, a jogszabályban foglalt feltételeket figyelembe véve lehet elektronikusan vételi ajánlatot tenni.