Back to top

Mit keres egy zenekar egy kombájnon?

Elöregszik a gazdatársadalom? A fiatalok nem találják elég menőnek a mezőgazdaságot? Ki tudja, egy zenekar talán többet tehet azért, hogy ez a nézőpont megváltozzon, mint azt elsőre gondolnánk.

Fotó: Facebook/Hunter Brothers
Ha nem vagyunk résen, sok időt elvehet az életünkből a közösségi oldalak böngészése, olykor viszont igazi különlegességekre akadhatunk görgetés során.

Ilyen az például, amikor a portál váratlanul felajánl valamit, ami megragadja a figyelmünket. Begördül egy hangárba egy méretes mezőgazdasági munkagép, ebből biztos egy gyártócég reklámja lesz, gondoljuk rutinosan, ám ennél nagyobbat aligha tévedhettünk volna.

A rövid klipben leugrik a traktorról két fiatal férfi, csatlakozik az előtérben álló háromhoz, és előadnak egy remek muzsikát. Máskor hasonló a helyzet, de másik géppel, és ráadásul egy kíváncsi törpemalac is rabul ejti  a rajongók szívét. 

Kutakodni kezdünk a világhálón, és a meglepetés egyre nagyobb. A Hunter Brothers nem csak divatból vette fel a "fivérek" nevet, ők tényleg egy öttagú testvérpár, egy farmon nőttek fel. Ahogy fogalmaznak,  sikereiket főként annak tulajdonítják, hogy vidéken nőttek fel egy olyan otthonban, ahol nagy hangsúlyt kapott a hit, a zene és a sport. A szüleik is zenéltek, a példát tehát volt honnan meríteni, a fiúk pedig, ahogy nőttek, és szintén felébredt bennük a muzsika iránti rajongás, nappal a farmon dolgoztak, éjjel pedig új hobbijuknak éltek, árulták el egy zenei portálnak. 

Fotó: Facebook/Hunter Brothers

Az ismertség számos területen hozott sikert, talán legjobb példa erre, hogy a New Holland együttműködést hozott létre a zenekarral részben a hosszú időre visszatekintő márkahűség, részben a gazdálkodói gyökereik miatt.

Egy kisfilmből az is kiderül, hogy a zenei karrier ellenére nem lettek hűtlenek a családi gazdasághoz, a bandában betöltött pozícióikon túl van, aki a farm marketingjéért felel, más agronómusként tevékenykedik. 

Szülővárosukban, a kanadai Shaunavonban táblát állítottak a tiszteletükre, hogy minden arra járó láthassa, honnan indultak a népszerű zenészek. Aki véletlenül arra járna, a 3rd Avenue West és a Highway 37 találkozásánál találja. 

Fotó: Facebook/Hunter Brothers

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Milyen lesz 5 év múlva a vidéki turizmus?

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kft. közös Agrárakadémia sorozatának ötödik állomása Gyöngyös volt. A Károly Róbert Campus-on az előadók és a fórum résztvevői vidéki turizmus kérdéseivel, lehetőségeivel foglalkoztak. Bár a fórumon elhangzott, hogy az ágazat sok tekintetben egyhelyben toporog, a témában jártas szakértők szerint öt év múlva már más képet mutat majd.

A biológiai iparág egyik legnagyobb független vállalatát vásárolta meg a Corteva

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Stoller Group, Inc. ("Stoller") ma bejelentette, hogy a Corteva végleges megállapodást írt alá a houstoni székhelyű Stoller, az iparág egyik legnagyobb független biológiai vállalatának felvásárlásáról. A több mint 60 országban folytatott tevékenységével és értékesítésével, valamint 2022-re több mint 400 millió dollárra prognosztizált bevételével a Stoller hozzájárul a Corteva növekedési és nyereségességi (EBITDA) mutatóihoz.

A hideg még várat magára

Bár ma a naptár szerint elkezdődött a tél, az időjárás egyelőre őszi jelleget mutat, és komolyabb lehűlés a következő egy hét során sem valószínű, sőt a jövő hét első felében az éjszakai fagyok is megszűnnek.

„Tisztában vagyunk az értékeinkkel és a feladatainkkal”

A nemzeti KAP-stratégia teljes támogatása mellett az ágazat likviditási problémáit, az állami kárenyhítő rendszer hiányosságait és a birtokpolitika visszásságait is kiemelte helyzetértékelésében Nagy Tamás, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének elnöke a szervezet tegnapi közgyűlésén.

Aranyosi Károly - Kihívások közepette is tervezhető jövő

„Az IKR Agrár egy attitűdöt testesít meg, és ennek az attidűdnek több gyökere van: egyrészt a vállalat otthona, Bábolna, másrészt a mezőgazdaság; a hazai mezőgazdasággal, azon belül elsősorban a szántóföldi növénytermesztéssel való kapcsolata. IKR-esnek lenni különleges” – vallja Aranyosi Károly az IKR Agrár ügyvezetője.

A szántóföldi precíziós gazdálkodást népszerűsítették a Közép-Duna mentén

A precíziós gazdálkodás lehetőség: a gazdálkodás hatékonyságának növelésére, az inputanyagok optimális felhasználására, és mindezek eredményeként a vidék jövedelemtermelő képességének fokozására. A Bakodpusztai Gazdafórumon példákon keresztül és számokkal alátámasztva mutatták be a precíziós gazdálkodás előnyeit.

Terület- és állatlétszám-alapú zöld támogatások

A mezőgazdasági termelést a megváltozott környezeti feltételekhez kell igazítanunk. Az Agrárminisztérium a környezet- és klímatudatos mezőgazdaság fejlesztésének folyamatában ezt úgy fordíthatja gyakorlattá, hogy kötelező és korlátozó szabályok helyett még nagyobb hangsúlyt fektet önkéntes és ösztönző jellegű programokra.

A harmadik negyedévében 7,7 százalékkal nőttek a beruházások

A harmadik negyedévben 7,7 százalékkal nőtt a beruházások volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 1,9 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest szezonálisan kiigazítva - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első három negyedévben 7,7 százalékos volt a beruházások növekedése a múlt év azonos időszakához képest.

Mezőgazdasági kockázatkezelés

A 2012-ben indult komplex mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer keretében négy pillér segíti a mezőgazdasági termelőket.

Építkezik a magyar gazdatársadalom

A délvidéki gazdaszervezeteket tömörítő Vajdasági Agráregyesületek Szövetségét (VASZ) 2006-ban alapították. Az azóta eltelt 16 évben nem kevesebb, mint 73 gazdaszervezet és mintegy 8 ezer gazdálkodó ernyőszervezetévé terebélyesedett az érdekvédelmi szervezet. A VASZ-nak sokáig nem volt saját székháza, és 2018-ban felszólították őket, hogy hagyják el addig bérelt „otthonukat”.