Back to top

Mit keres egy zenekar egy kombájnon?

Elöregszik a gazdatársadalom? A fiatalok nem találják elég menőnek a mezőgazdaságot? Ki tudja, egy zenekar talán többet tehet azért, hogy ez a nézőpont megváltozzon, mint azt elsőre gondolnánk.

Fotó: Facebook/Hunter Brothers
Ha nem vagyunk résen, sok időt elvehet az életünkből a közösségi oldalak böngészése, olykor viszont igazi különlegességekre akadhatunk görgetés során.

Ilyen az például, amikor a portál váratlanul felajánl valamit, ami megragadja a figyelmünket. Begördül egy hangárba egy méretes mezőgazdasági munkagép, ebből biztos egy gyártócég reklámja lesz, gondoljuk rutinosan, ám ennél nagyobbat aligha tévedhettünk volna.

A rövid klipben leugrik a traktorról két fiatal férfi, csatlakozik az előtérben álló háromhoz, és előadnak egy remek muzsikát. Máskor hasonló a helyzet, de másik géppel, és ráadásul egy kíváncsi törpemalac is rabul ejti  a rajongók szívét. 

Kutakodni kezdünk a világhálón, és a meglepetés egyre nagyobb. A Hunter Brothers nem csak divatból vette fel a "fivérek" nevet, ők tényleg egy öttagú testvérpár, egy farmon nőttek fel. Ahogy fogalmaznak,  sikereiket főként annak tulajdonítják, hogy vidéken nőttek fel egy olyan otthonban, ahol nagy hangsúlyt kapott a hit, a zene és a sport. A szüleik is zenéltek, a példát tehát volt honnan meríteni, a fiúk pedig, ahogy nőttek, és szintén felébredt bennük a muzsika iránti rajongás, nappal a farmon dolgoztak, éjjel pedig új hobbijuknak éltek, árulták el egy zenei portálnak. 

Fotó: Facebook/Hunter Brothers

Az ismertség számos területen hozott sikert, talán legjobb példa erre, hogy a New Holland együttműködést hozott létre a zenekarral részben a hosszú időre visszatekintő márkahűség, részben a gazdálkodói gyökereik miatt.

Egy kisfilmből az is kiderül, hogy a zenei karrier ellenére nem lettek hűtlenek a családi gazdasághoz, a bandában betöltött pozícióikon túl van, aki a farm marketingjéért felel, más agronómusként tevékenykedik. 

Szülővárosukban, a kanadai Shaunavonban táblát állítottak a tiszteletükre, hogy minden arra járó láthassa, honnan indultak a népszerű zenészek. Aki véletlenül arra járna, a 3rd Avenue West és a Highway 37 találkozásánál találja. 

Fotó: Facebook/Hunter Brothers

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Talajaink védelme a tudomány erejével

A Magyar Talajtani Társaság és az Agrárminisztérium együttműködésének köszönhetően a tárca épületében került kiállításra az év talaja, a herceghalmi mészlepedékes csernozjom szelvénye.

A Digitális Bemutató Gazdaságokon is múlik a jövő agráriumának sikere

Újabb tizenöt agrárinnovációt alkalmazó gazdálkodó nyerte el a Digitális Agrárakadémia konzorciuma által alapított Digitális Bemutató Gazdaság Díjat.

Elhunyt Dr. Jóri J. István

Másfél éve tartó, gyógyíthatatlan betegségben, 79 éves korában elhunyt Dr. Jóri J. István mezőgazdasági gépészmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem emeritus professzora.

A méhészeti ágazat változásai

A magyar agrárium egyik nemzetközi jelentőségű, kiváló termékeket előállító, nagy szaktudást és sok élőmunkát igénylő ágazata a méhészet. Az elmúlt évtizedben számos intézkedés segítette a méhészetet, amivel a magyar méhészek versenyképessége erősödhetett.

Milyen lesz 5 év múlva a vidéki turizmus?

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kft. közös Agrárakadémia sorozatának ötödik állomása Gyöngyös volt. A Károly Róbert Campus-on az előadók és a fórum résztvevői vidéki turizmus kérdéseivel, lehetőségeivel foglalkoztak. Bár a fórumon elhangzott, hogy az ágazat sok tekintetben egyhelyben toporog, a témában jártas szakértők szerint öt év múlva már más képet mutat majd.

A biológiai iparág egyik legnagyobb független vállalatát vásárolta meg a Corteva

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Stoller Group, Inc. ("Stoller") ma bejelentette, hogy a Corteva végleges megállapodást írt alá a houstoni székhelyű Stoller, az iparág egyik legnagyobb független biológiai vállalatának felvásárlásáról. A több mint 60 országban folytatott tevékenységével és értékesítésével, valamint 2022-re több mint 400 millió dollárra prognosztizált bevételével a Stoller hozzájárul a Corteva növekedési és nyereségességi (EBITDA) mutatóihoz.

A hideg még várat magára

Bár ma a naptár szerint elkezdődött a tél, az időjárás egyelőre őszi jelleget mutat, és komolyabb lehűlés a következő egy hét során sem valószínű, sőt a jövő hét első felében az éjszakai fagyok is megszűnnek.

„Tisztában vagyunk az értékeinkkel és a feladatainkkal”

A nemzeti KAP-stratégia teljes támogatása mellett az ágazat likviditási problémáit, az állami kárenyhítő rendszer hiányosságait és a birtokpolitika visszásságait is kiemelte helyzetértékelésében Nagy Tamás, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének elnöke a szervezet tegnapi közgyűlésén.

Aranyosi Károly - Kihívások közepette is tervezhető jövő

„Az IKR Agrár egy attitűdöt testesít meg, és ennek az attidűdnek több gyökere van: egyrészt a vállalat otthona, Bábolna, másrészt a mezőgazdaság; a hazai mezőgazdasággal, azon belül elsősorban a szántóföldi növénytermesztéssel való kapcsolata. IKR-esnek lenni különleges” – vallja Aranyosi Károly az IKR Agrár ügyvezetője.

A szántóföldi precíziós gazdálkodást népszerűsítették a Közép-Duna mentén

A precíziós gazdálkodás lehetőség: a gazdálkodás hatékonyságának növelésére, az inputanyagok optimális felhasználására, és mindezek eredményeként a vidék jövedelemtermelő képességének fokozására. A Bakodpusztai Gazdafórumon példákon keresztül és számokkal alátámasztva mutatták be a precíziós gazdálkodás előnyeit.