0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Tavasszal elkészül a csongrádi képzőközpont

Három megyében tíz iskolát működtet az Alföldi Agrárszakképzési Centrum. Sikeresen pályázott, így tavaly egy 205 millió forintos beruházás indulhatott el Csongrádon. A kor elvárásainak megfelelő ágazati képzőközpont valósul meg.

Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum (AASzC) tavaly nyújtotta be a pályázatát a Pénzügyminisztérium felhívására. „Az Alföld digitális mezőgazdaságát és innovációs aktivitását támogató ágazati képzőközpont létrehozása” projektcímű kérelmet nyáron jóvá hagyták, és 100 százalékos intenzitású finanszírozással elindulhatott a több, mint 205 millió forintos fejlesztés.

Az AASzC Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében az Agrárminisztérium által fenntartott agrárszakképző intézményeket működteti összehangoltan, tíz iskolában biztosítja a 21. századi elvárásoknak megfelelő az agrárszakképzést.

A centrum – mellyel együtt öt ilyen intézmény van hazánkban – központjában, a Csongrád-Csanád megyei Csongrádon a Kis-Tisza utcai telephelyeken zajlik a beruházás. Felújítják, bővítik, modernizálják az épületeket és az infrastruktúrát, a kor elvárásainak megfelelően az akadálymentesítést is megoldják, valamint oktatótermek és egyéb kiszolgáló helyiségek épülnek.

Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője a napokban egy bejáráson vett részt. A közösségi oldalán arról tájékoztat, hogy a beruházás jól halad, és a központ megvalósításával megvalósul az a cél, hogy összehangolt és minőségi duális képzésben vegyenek részt a szakképzésben tanuló diákok. A beruházás a tervek szerint április végére befejeződik. 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu