0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 23.

Friss saláta az irodában

A müncheni Sendlinger irodaház egyik egy légterű irodájában nem mindennapi megoldással dobták fel a szürke laptopok és szürke hétköznapok hangulatát: az iroda közepén kialakított mintegy 250 négyzetméternyi „ültetvényen” fűszernövényeket, salátaféléket termesztenek, mustármagot csíráztatnak.

A Grow Towernek elnevezett, vertikális kialakítású növénytornyokról évente több mint 5000 kiló friss és egészséges élelmiszert fogyaszthatnak el a dolgozók.

Az innovatív termesztőtorony Bajorországban készült, speciális kialakításnak köszönhetően a benne termesztett növények hozama akár négyszeresére is növekedhet.

Izgalmas és előremutató lehetőség, különösen az olyan zsúfolt nagyváro­sokban, mint München Ráadásul új termékek tesztelésére is szolgál, mivel az irodaház ad otthont a vertikális gazdaságok területén tevékenykedő, nemzetközi szinten piacvezetőnek számító Kalera nevű vállalat európai kirendeltségének. A Grow Tower egy teljesen zárt rendszer, amelyben a hőmérséklet, a fény és a vízkijuttatás szabályozásának köszönhetően egész évben termeszthetők növények.

Klímakamra veszi körül, amely állandó mikrokörnyezetet teremt, emellett véd a kártevők ellen, biztosítja a maximális energiahatékonyságot és feleslegessé teszi a növényvédő szerek használatát.

A technológia központi eleme a klímaberendezés, mellyel megteremtik a kívánt körülményeket. A berendezés a hagyományos termesztéshez képest akár 95%-os vízmegtakarítást is eredményezhet.

Forrás: freshplaza.de/Kertészet és Szőlészet