0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Különleges termék elismerést kapott a Rögös túró

Az Európai Bizottság döntése alapján 2019-ben hagyományos különleges termék elismerést kapott a Rögös túró, mint hagyományos különleges élelmiszert felvette nyilvántartásába az EU. Ezt a fajta védettséget csak olyan termékek kaphatják meg, amelyek összetételükben vagy előállítási módjukban hagyományosak.

Ezek a termékek csak az elfogadott termékleírásokban meghatározott hagyományos alapanyagokból és/vagy hagyományos eljárás alkalmazásával állíthatók elő.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2012-ben indult kezdeményezésének és munkájának nyomán elismerést kapott Rögös túró egy friss és zamatos ízű, kellemesen savanyú, aromás illatú, laza rögökbe összeálló friss sajt. Különlegessége, hogy a régiónkon, a Kárpát-medencén kívül sehol máshol nem készítenek hasonló tejterméket.

Rendkívül megtisztelő az egész magyar tejágazat számára, hogy a hírek szerint a tejföl mellett a Rögös túró is a kötelező elemek között szerepelt a Bocuse d’Or magyarországi döntőjében.

Gratulálnak a magyar csapatnak, hogy az előkelő ezüst érmet nyerte el a Bocuse d’Or európai döntőjén és örülnek, hogy a sikerhez a magyar tejágazat is hozzá tudott járulni a zamatos tejföllel és a hagyományos Rögös túróval.

Szintén fontos pillanat a Rögös túró és a Tej Terméktanács életében, hogy a 2022. március 24-én érkezett hivatalos értesítés szerint 70%-os vissza nem térítendő támogatásban részesül „A hagyományosan sokszínű Rögös túró – élmény az édestől a sósig és a főfogástól a desszertig” című 330 millió Ft összköltségvetésű kétéves programjának végrehajtása.

A „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című VP3-3.2.1-21 kódszámú felhívás alapján elnyert pályázatában a Tej Terméktanács számos aktivitást tervez a következő két évben.

Köszönik a Tej Terméktanács tagjainak, valamint a Kormányzat munkatársainak a hagyományos Rögös túró érdekében tett évtizedes szakmai munkáját.

Forrás: Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács