0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Korszerűsítette a sertésfeldolgozást a debreceni Hajdúhús 2000 Kft.

Több mint kétmilliárd forintos beruházással korszerűsítette a sertésfeldolgozást a debreceni Hajdúhús 2000 Kft., a beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán csaknem 750 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el - közölte a cég az MTI-vel.

Közleményük szerint a március 31-én befejeződött projekt célja a hazai és a nemzetközi minőségi húsipari termékek iránti piaci igény kielégítése volt. A fejlesztés nagymértékben hozzájárul a vállalkozás versenyképességének növeléséhez, munkahelyek megtartásához és bővítéséhez – írták.

A beruházás keretében új, mintegy 6600 négyzetméteres feldolgozó üzemrészt építettek, és modern, automatizált technológiai gépsort helyeztek üzembe.

Az infrastrukturális fejlesztés mellett a pályázat során beszerzett feldolgozó gépsor a kapacitásnövekedés mellett minőségi javulást is biztosít a húsfeldolgozás területén – olvasható a közleményben.

A Hajdúhús 2000 Kft.-nél tavaly 144,5 ezer sertést vágtak le, a beruházás eredményeként ez a szám három év alatt megduplázódik. A jelenleg 191 dolgozót foglalkoztató cégnél a beruházással 25 új munkahelyet hoztak létre – mondták el az MTI érdeklődésére.

Hozzátették: a most befejezett projekt lehetővé teszi, hogy a sertéshúst magasabb színvonalon dolgozzák fel, megjelennek a piacon csomagolt termékekkel, ennek során modern anyagtakarékosabb csomagolási módszereket alkalmaznak.

A debreceni Hajdúhús 2000 Kft. 2020. évi árbevétele 8,114 milliárd forint, eredménye 771 millió forint volt. A múlt évben 8,568 milliárdos árbevételt értek el, és mintegy 300 millió forintos eredményt várnak – jelezték az MTI-nek.

Forrás: MTI