0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Békés megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom

A hétvégi csapadéknak köszönhetően Békés megye területén is jelentősen csökkent a tűzkockázat, ezért a hatóság 2022. április 5-től visszavonja a korábban elrendelt tűzgyújtási tilalmat. Ezzel az intézkedéssel már csak hazánk két megyéjében marad érvényben a fokozott tűzveszély.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével – 2022. április 5-től Békés megyében is feloldja a fokozottan tűzveszélyes időszakot, ugyanis a hétvégi csapadékos időjárás eredményeként jelentősen megnőtt a holt biomassza nedvességtartalma.

Bács-Kiskun és Csongrád megyék fokozottan veszélyeztetett területein továbbra sem volt elegendő a csapadék mennyisége, ezért változatlanul indokolt a tűzveszélyes időszak, illetve a tűzgyújtási tilalom fenntartása.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak, emellett egy interaktív tűzgyújtási tilalom térkép is rendelkezésre áll, amelynek segítségével bárki pontosan azonosíthatja a lakóhelye környékén található erdőterületeket.

Forrás: Nébih