0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. október 3.

Erdei nagytakarítás egyenruhában és civilben

A Pécs környéki erdőket kezelő Mecsekerdő Zrt. március 21-én, az erdők nemzetközi napján hirdette meg „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet” akcióját. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ gondozásában megvalósuló kampányhoz nemcsak civil szervezetek, de a Baranya megyei rendőrség is csatlakozott.

Az elmúlt két évben a járványnak köszönhetően a mecseki erdők látogatottsága hatalmasat nőtt. A növekvő népszerűséggel párhuzamosan azonban sajnos a keletkezett hulladék mennyisége is nagyobb lett. A márciusban indult „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet” elnevezésű szemléletformáló kampány célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az erdeinket ellepő szemétre – és hogy közösen cselekedve, együtt mentesítsük az általunk használt természeti területeket a felgyűlt hulladéktól.

Rendőrök és civilek együtt cselekedtek

A tavaszi kampány egyik fontos eseményeként a Mecsekerdő Zrt. április 8-án pénteken összesen öt helyszínen végzett nagytakarítást.

A kijelölt útvonalakon összesen hatvannál is több civil és rendőr önkéntes vett részt az akcióban, melynek eredményeképp az összegyűjtött szemét öt terepjáróplatót töltött meg.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly fogadta örökbe a Tripammer-fa környékét. Most a rendőrség önkéntesei megtisztították a területet, és a pihenőhely padjait és elhasználódott tűzrakóhelyét is megújították. Az eseményen Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány is aktívan részt vett.

A nagyatakarítás folytatódik

Az eseményhez csatlakozó erdőgazdaságok és civil szervezetek által szervezett túrákon túl a kampány minden erdőjárót arra buzdít, hogy az akció végéig, tehát április 22-ig, azaz a Föld napjáig zacskóval induljanak útnak, amelyet kirándulásaik során – sajnos jó eséllyel – teleszednek.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.