0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Paradicsom pottyan a fejre

A hollandiai Westland kertészeti régióban a rendőrség egy helyi paradicsomtermesztővel együttműködve rendhagyó kísérletet indított. Egy drón segítségével olyan kisebb szabálysértésekre akarják fölhívni a lakosság figyelmét, amilyen például a kerékpározás mobiltelefonnal a kézben, a nem engedélyezett elektromos rollerek használata, vagy a köztisztasági szabálysértés.

A drónt a naaldwijki rendőrőrsről irányítják majd. A névtelenséget kérő westlandi paradicsomtermelő minden szombaton a társadalmi felelősségvállalás és Westland közbiztonsága jegyében egy adag selejt paradicsomot adományoz a rendőrőrsnek.

Amint a kamerán szabálysértést észlelnek, a drón az elkövető közelébe repül, és a hangszóróján keresztül megállásra, vagy a tiltott cselekmény abbahagyására szólítja fel az állampolgárt a rendőrség.

Ha az elkövető a felszólításnak nem tesz eleget, a drón által szállított paradicsomot az elkövetőre pottyantják. Tekintettel a drón korlátozott terhelhetőségére, és a szabályszegésért kapható büntetésre, egy drón legfeljebb három paradicsomot vihet magával, azaz összesen ennyi paradicsom pottyanhat a törvény ellen vétő személy nyakába. Ezzel az egyedülálló módszerrel a rendőrség megpróbálja csökkenteni a szabálysértések számát Westland és Midden-Delfland térségében. Azt, hogy a kezdeményezés célravezető volt-e, 2023. április 1-jén fogják kiértékelni.

Forrás: Kertészet és Szőlészet