0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Sosem látott keresletnövekedés

Az elmúlt hónapok eseményei világszerte nyomás alá helyezték az élelmiszerláncot. A magas üzemanyagárak logisztikai gondokat okoznak, bizonyos nyersanyagok pedig nem jutnak át a keleti határon, mint például a tökmag, amelynek egyik legfőbb forrása Ukrajna, fogalmazott Carmela Ragosta, az olasz Mocerino Frutta Secca kereskedelmi vállalat minőségellenőrzési szakembere.

A családi vállalkozást 1957-ben alapították, és jelenleg a harmadik generáció irányítja. Meghatározó piaci szereplő Olaszországban és külföldön egyaránt, termékpalettája széles, de legnagyobb mennyiségben dióféléket, mogyorót, mandulát, kesu­diót, és ezeket tartalmazó készítményeket forgalmaz, illetve gyömbér és aszalt gyümölcsök, valamint goji bogyó is megtalálható a kínálatában.

Az energiaválság ellenére a vállalkozás úgy tapasztalja, hogy soha nem látott mértékben megnövekedett a kereslet az általuk forgalmazott termékek iránt.

A nagy kiszerelés is kelendő, a vállalkozás vezetője a világjárvány kitörésekor tapasztalt keresletnövekedéshez hasonlította a jelenlegi helyzetet. Az eladás 30%-kal nőtt a lisztekből, különösen a mandula-, mogyoró- és pisztá­cia­lisztekből, de a kókuszliszt szintén az eladási listák élén áll.

Forrás: Kertészet és Szőlészet