Az immáron tizenegyedik alkalommal megtartott Badacsony New Yorkban esemény idei szlogenje az „Életre hívunk” volt, ami a tavaszt, a megújulást, az életkedvet és a derűt rejtette magában. Ez valóban igaz volt a rendezvényre is, aminek látogatottsága – az előzetes várakozásokat is túlszárnyalva – csúcsokat döntött, hiszen közel 500 jegyvásárló, valamint 400 szakmai- és sajtómunkatárs érdeklődött a kiváló badacsonyi vulkánikus borok és a borosgazdák iránt.

„Az összefogás, az egymás iránti tisztelet, az évek óta kitartó munka és a minőségbe vetett hit ismét megmutatta az esemény során, milyen páratlan értékek, adottságok, borok, színes és gazdag kínálat rejlik a Badacsonyi borvidéken. Nem csak a Borbély Családi Pincészet, hanem minden borvidéki szereplő számára is kiemelt fontosságú ez a rendezvény” – méltatta az eseményt a 2020. Év Bortermelője Borbély Tamás, aki már a kezdettől fogva kiállítóként, illetve szervezőként is részt vesz a borvidéki seregszemlén.
Ezzel is bízva abban, hogy felkeltjük minél több ember érdeklődését, hogy akár több napra is személyesen ellátogasson Badacsonyba.” – tette hozzá Dunai János, az a’Capella Szőlőbirtok tulajdonosa, a szervező bizottság tagja.
A pezsgéssel teli teremben a borok kóstolása és a borászokkal való jókedvű beszélgetések mellett a látogatók örömmel fogadták a badacsonyi nyaralás tervezéséhez szükséges információkat is, hiszen a borászatokon kívül szállás- és vendéglátóhelyek, valamint programhelyszínek képviselői is várták a vidék rajongóit. Ezzel is gazdag ízelítőt kapva a badacsonyi térség attrakcióiról, bortúráiról, és programkínálatáról. A Badacsony New Yorkban esemény – melyet a bemutatkozó borászatok és egyéb kiállítók maguk szervezik az őket tömörítő Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület- Tourinform Iroda segítségével – egyik célja a borvidéki összefogáson kívül, hogy kedvet csináljon Badacsony és környéke meglátogatásához.

A New York Palota Róma termében borkóstolás közben a badacsonyi életérzést garantálta az óriás kivetítőkön folyamatosan futó borvidéki fotókból készült összeállítás. Folytatva az eddigi hagyományokat, természetesen most sem maradtak el a kóstolót kísérő szakmai programok. Ezúttal a jelentkezők Dr. Csizmadia András bor és ételpárosait, illetve Dr. Mészáros Gabriella által kiválasztott badacsonyi érlelt borokat ismerhették meg a mesterkurzusokon.

„A borvidék borai étellel való párosítása univerzális lehetőségeket biztosítanak, és ezt a mesterkurzusomra összeválogatott tételei is bebizonyították. A borok egyre szebbek, az Olaszrizlingből egészen elképesztő minőségű borok születnek, akárcsak a Kéknyelűből és a Zeus szőlőfajtákból, de a nemzetközi fajtákból, mint például a Sauvignon blanc, is találni kiválókat” – méltatta a badacsonyi borok fejlődését és nagyszerűségét Dr. Csizmadia András.
Badacsony ezzel a sikeres rendezvénnyel is öregbítette hírnevét, ismét megmutatva, ha igazán karakteres, minerális fehérborokra vágyik az utazó, mindenképpen megéri felkeresni a borvidéket és személyesen is megtapasztalni ennek szépségét.