0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megnyitotta kapuit a Corteva Agriscience első európai csávázási központja

Délnyugat-Franciaországban, a Toulouse melletti Aussonnei-ben avatták az új Vetőmag Csávázás Technológiai Központot azzal a céllal, hogy segítse az európai gazdálkodókat, hogy biztonságos vetőmaggal rendelkezzenek a vetés idejére, és egészséges növényekkel indulhasson a termelés.

Az Aussonnei a Corteva első európai, világszerte pedig a harmadik csávázási Központ, ahol a kutatási munka a szolgáltatásfejlesztésekre, többek között az új vetőmag csávázási megoldásokra összpontosít, hogy támogassa a gazdálkodókat a mezőgazdaságban tapasztalható kihívásokra.

A csávázás segít megvédeni a fiatal növényeket a kártevőktől és a betegségektől és elősegíti a csíranövény erőteljes fejlődését, ami megalapozza a magasabb termés lehetőségét.

A világon található Csávázás Technológiai Központok kutató laborként, vizsgálóközpontként és vetőmag csávázási üzemként működnek, szigorúan ellenőrzött folyamatokkal a vetőmag csávázási technológiák felfedezésére, összeállítására és tesztelésére. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a vetőmag csávázás védelmet és megoldást biztosítson a mezőgazdasági kihívásokkal szemben, értéket teremtve a termelők számára.

A vetőmag csávázás innovációjának eredményéből csak nyerhet a gazdálkodó, ezek biztosítják a kijuttatási dózis pontosságát, a jobb szántóföldi teljesítményt és a gazdálkodók profitjának növelését, valamint – összhangban a Corteva fenntarthatósági kötelezettségvállalásával, a fenntarthatóságot.

A Vetőmag Csávázás Technológiai Központ az üzleti partnereikkel is együttműködik, hogy szolgáltatásokat és tesztelési lehetőséget biztosítson a vetőmag csávázási technológiák minőségének javítására.

Igor Teslenko, a Corteva Agriscience európai elnöke elmondta, mivel a csávázószerek közvetlen a vetőmag felületére kerülnek, nem pedig szántóföldi kijuttatásra, segíthetnek csökkenteni a mezőgazdaság ökológiai lábnyomát. „Hiszünk az együttműködésen alapuló megközelítésben – ezért partnereink számára is lehetővé tesszük a hozzáférést formulációinkhoz és tesztelési szolgáltatásainkhoz. Ezzel is támogatva a gazdálkodókat, hogy a lehető legjobb termékekhez férjenek hozzá a piacon”- hangsúlyozta a szakember.

A Corteva Agriscience közel 6 millió eurót fektetett a beruházásba, hogy tovább erősítse a vetőmag portfólió kínálatát. A Corteva Agriscience több vetőmag csávázási megoldást is kínál a növények optimális növekedéséhez, beleértve a Lumiposa™ és Lumivia™ rovarölő vetőmag csávázó szereket, a Lumisena™ és Lumiflex™ gombaölő vetőmag csávázó szereket, valamint a Lumidapt™ tápanyagfelhasználást optimalizáló vetőmag csávázószert.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu