0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újabb magyar cég léphet be a komposztálható műanyagok piacára

Biológiai úton lebomló, komposztálható műanyagok gyártására kapott több mint 474 millió forint támogatást a Horváth Fólia Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

A beruházást a Széchenyi Terv Plusz programban idén és jövőre valósítják meg.

A Horváth Fólia Kft. fóliagyártó berendezéseket vásárol a támogatásból, elhelyezésükre új külön gyártócsarnokot építenek, mellette új raktár épül a cég soproni telephelyén.

Hozzátették, hogy a projekt korszerű ipari megoldásokkal egészül ki. Az energiaigényt részben új napelemekkel fedezik, a technológiát pedig gyártó szoftverekkel optimalizálják. Terveik szerint a beruházás új munkahelyeket is teremthet.

A céges honlapon olvasható tájékoztatás szerint a beruházás nettó összköltsége megközelíti a 950 millió forintot. Korábbi közleménye alapján a vállalat már korábban elkezdte előkészíteni a lebomló műanyagok gyártását. Előző pályázatukban bioalapanyagok tesztelésére nyertek támogatást, a projekt februárban zárult. Hozzátették:

környezeti kihívások, uniós előírások, vásárlói igények egyaránt szükségessé teszik az egyszer használatos műanyagok kiváltását, jelenleg ez csak keményítőből készülő alapanyagokkal oldható meg.

A Horváth Fólia Kft. 1988-ban családi vállalkozásként jött létre. A cég nettó árbevétele 2020-ben megközelítette az 1,8 milliárd forintot, adózott eredménye pedig a 46,5 millió forintot.

Forrás: MTI