Igen nehéz termeszteni, különleges adottságú helyre van szükség ahhoz, hogy a bogyók nagyobbak, puhábbak és még édesebbek legyenek, mint egy átlagos szamóca. A termesztéshez mindössze néhány fajtát használnak, közülük is a White Jewel, más néven Shiroi Houseki fajta a legkülönlegesebb.
Azonban több mint tíz év kutatás után sem sikerült még elérni, hogy a bogyók egységesen fehérek maradjanak: mindössze 10%-uk fehéredik ki ilyen módon, a többin az árnyékolás ellenére megjelennek rózsaszín vagy piros foltok. Mindenesetre a White Jewel szamóca ára igen borsos, amit a nemesítéssel eltöltött évekkel, az alacsony hozammal, a termesztésre szánt idővel és energiával, valamint a különleges adottságú hellyel magyaráznak, illetve azzal, hogy a japán fehér szamóca termesztéséhez a speciális technológia miatt a szokásosnál nagyobb helyre van szükség.