Back to top

Duplán jó: a Robomow két új RK modelljének kettős kaszaszerkezete profi segítség a kertben

Legyen szó a pihenést, kikapcsolódást előtérbe helyező kertről vagy inkább a sportolást vagy egy játszótér kialakítását célzó szándékról, minden esetben fontos, hogy a gyep erős, strapabíró, egészséges legyen – és mindezt a lehető legkisebb időráfordítással érjük el.

A Robomow több mint 25 éve fejleszt robotfűnyírókat, amelyek pont ezt a célt szolgálják: egyszerű kezelhetőséget, kevesebb ráfordított időt, cserébe több minőségi időtöltést a családdal.

Az elmúlt évben a Robomow RK modelljei (RK1000, RK2000) nagyon jó teszteredményeket értek el számos magazin tesztjén (pl. Haus & Garten Test, selbst ist der Mann német barkácsmagazinok). Majd ezt a jól bevált platformot fejlesztették tovább, aminek eredményeképpen idén tavasszal két új modellel bővült a sorozat: az RK3000 Pro és az RK4000 Pro robotfűnyírókkal.

Az új RK modellek a korábbi típusokhoz képest új intelligens funkciókkal bővültek és hatalmas teljesítménynövekedést biztosítanak.

Robomow RK4000 Pro
Robomow RK4000 Pro
Fotó: Robomow
Továbbra is jellemzője a sorozatnak az egyszerű telepítés, a könnyű kezelhetőség és az alacsony karbantartási igény.

Nagyobb teljesítmény az innovatív, kettős kaszaszerkezetnek köszönhetően

Az új modellek különösen alkalmasak a 2000 m2-nél nagyobb gyepterületekre is: képesek akár 3000 m2-es (RK3000 Pro) vagy 4000 m2-es (RK4000 Pro) terület gondozására, ezzel egészen nagy területű pázsitok kezelése is lehetővé válik.

7,65 Ah-s vagy 10,2 Ah-s lítium-ion akkumulátorral működnek, maximális üzemidejük 90 perc (RK3000 Pro) vagy 120 perc (RK4000 Pro). A kefe nélküli egyenáramú motorokkal felszerelt modellek kifejezetten halkan (64 dB alatti zajszinttel) működnek – az alacsony zajszint különösen jó hír a szomszédok számára.

Az új kettős kaszaszerkezet két egymás melletti fűnyíró tárcsát foglal magába, összesen nyolc eltolt pengével, így a vágási szélesség duplájára, 42 cm-re nő a korábbi RK modellekéhez képest.

A 20-100 mm-es, változtatható vágási magasságú ingás felfüggesztésű kaszaszerkezet gyorsan csúcsformába hozza a pázsitot, még egyenetlen terepen is. A robotfűnyírók akár 45%-os lejtőkkel is megbirkóznak. A kerekek futófelülete maximális tapadást és manőverezhetőséget kínál.

Ezen felül, ami még előnyt jelent és időspórolást, az a szegélyvágó üzemmód. Minden új RK modell automatikusan túlnyír a tengelytávon, majd simán és folyamatosan fordul meg, amikor eléri a pázsit szélét („fordulásbeállítási mód”), így a gyep felülete hibátlan lesz, és a pázsit szélét sem kell utána igazítani.

Robomow RK3000 Pro dupla kaszaszerkezet
Robomow RK3000 Pro dupla kaszaszerkezet
Fotó: Robomow

A modellek 360 fokos érzékelővel rendelkeznek, így a robotfűnyírók minden irányban észlelik és elkerülik az akadályokat (pl. háziállatok, kertben hagyott játékok), ami jelentős biztonságot ad a felhasználóknak.

A kényelmi funkciók is felhasználóbaráttá teszik a készüléket, mint például az applikáción keresztüli programozás és a színes, 4,3”-es LCD érintőképernyő.

Az „első alkalommal történő beállítás” program a felhasználót lépésről lépésre vezeti végig a telepítési folyamaton. Az érintőképernyőn látható alapvető beállítások - többek között az idő és dátum – mellett segít például alzónákat hozzáadni, végül pedig teszteli a lefektetett vezetékek helyzetét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően távol vannak a szélektől vagy az akadályoktól.

A modellek még a karbantartás során is rengeteg időt takarítanak meg, hiszen a kaszaszerkezet és a kerekek tisztítása is automatikus folyamat.

Kiss Tibor, az ICTS Hungary Kft. ügyvezetője hosszas piaci vizsgálódás után akadt rá a márkára, amelynek 2004 óta a hazai disztribútora. „Cégünk nem csak értékesíti a termékeket az indulás óta felépített partnerhálózaton keresztül, hanem oktatást végez a forgalmazó partnerek számára, de ha szükséges direktben is ad terméktámogatást, telepítési segítséget a felhasználóknak.

Központi szervizként pedig mindig rendelkezésre áll a szükséges mennyiségű eredeti alkatrész a fűnyírók különböző típusaihoz”.

Azt, hogy melyik típust választják a vevők, azt leginkább a kertméret határozza meg, de az új modellek megjelenésével már 4000 m²-ig tud ajánlani típusokat. „Egy biztos, akármelyik típusról is van szó, a vállalkozás mindig élen járt a termékfejlesztésben” – tette hozzá az ügyvezető.

WarrantyExtensionPLUS

Az RK platformra épülő összes modellre kiterjeszthető az ExtendedWarrantyPLUS jótállás, amely most ingyenesen, egy évvel meghosszabbítható, ha az ExtendedWarrantyPLUS szolgáltatást legkésőbb a vásárlás dátumától számított 3 hónapon belül aktiválja a felhasználó a robotfűnyíró regisztrálásakor a honlapon. A jótállás meghosszabbítása a gyártói garancia lejártakor kezdődik.

Forrás: 
Robomow

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Öreg traktorok ha találkoznak...

Bár dologidő van, egy napra szüneteltetjük a munkát, elvégre traktoros találkozó ritkán van – hangzott el Csáfordon, ahol több év kihagyást követően végre meg tudták tartani a veterán mezőgazdasági járművek tizedik „összejövetelét”.

Palántanevelés tőzeg nélkül

A tavasz beköszöntével elkezdődtek a kerti munkák. A többszörös pandémiahullámok után élvezzük a Nap melegítő, gyógyító, fertőtlenítő erejét. A kertészek azonban aggódnak is a sok napsütés miatt.

Erősödik a KITE szerbiai integrációja

Június közepén felavatták az Újvidék melletti Csenejen a KITE d.o.o központját. Az avatáson részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nedimovič Branislav szerb mezőgazdasági miniszter és Pásztor István, a Vajdasági Parlament elnöke is. A vendégeket Guba Sándor, a nádudvari KITE Zrt. elnöke és Szabó Levente vezérigazgató köszöntötték.

Félmillió élővirág, ezerhatszáz felvonuló az idei debreceni virágkarneválon

Az idén ismét a hagyományos formájában rendezik meg a debreceni virágkarnevált augusztus 20-án: a karneváli menetben félmillió élővirággal feldíszített tizenkét virágkocsit, és ezerhatszáz felvonulót láthat majd a közönség - jelentették be a szervezők a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján a Nagyerdőben.

Újra lendületesen drágul a termőföld

A 2020-ban mért 1,672 millió forintról tavaly 1,787 millióra emelkedett az eladott termőföldek átlagos hektárára – írja keddi számában a Világgazdaság (VG) az OTP Termőföld Értéktérkép című kiadványának adatai alapján.

A meleg miatt több a mezőgazdaságot érintő tűz

Idén eddig már 10493 tűz keletkezett a szabadban, csaknem kétszer annyi, mint tavaly ilyenkor. A leégett terület nagysága 331 négyzetkilométert tesz ki, ami majdnem tízszerese a 2021-ben leégett terület nagyságának. Csak júniusban 971 szabadtéri tűz keletkezett, ami tavaly júniushoz képest 9 százalékos emelkedést jelent.

Legeltetéssel a vadvirágokért

A gyepek és a vadvirágok megőrzése érdekében tizenöt tehénből álló Hereford-csordát engedtek szabadon Angliában Ronkswood Hill Meadows-ban.

Gombaölő szerek nélkül

A hollandiai állami statisztikai hivatal adatai alapján 2019-ben 9,3 millió kilogramm kémiai növényvédő szert juttattak ki a mezőgazdaságban országszerte. Ennek a mennyiségnek a 40%-a gombás betegségek elleni védekezésre szolgált. Szakemberek, termesztők beszélgettek arról, hogy vajon a szabadföldi termesztésben 2030-ig fel lehet-e hagyni teljes mértékben a fungicidek használatával.

Kerti és konyhai gyógynövények sebkezelésre

Bárki elszenvedhet kisebb balesetet kertészkedés közben, hiszen néha még egy fűszál is „komoly” vágást okozhat, a tüskékről, tövisekről nem is beszélve. Mikor máskor történhetne meg a baj, mint amikor éppen nincsen nálunk fertőtlenítőszer és sebtapasz. Vagy mégis? Nézzünk csak körül a kertben!

Így gondoskodjunk a meggyről

A meggy őshonos növény hazánkban, alkalmazkodott az éghajlatunkhoz, mégsem hagyhatjuk magára. Az utóbbi időben pedig megviseli a változékony időjárás és a károsítók. A keceli meggy tanácskozáson termesztésének fogásairól is szó esett. Folytatjuk előző beszámolónkat.