0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A pipacs és a bazsalikom éve

A Fleuroselect szervezet 2022-ben a dísz­pipacsot és a bazsalikomot jelölte az év növényének. A nemzetközi szervezet közleményben hívta fel a dísznövénytermesztők és -kereskedők figyelmét, hogy marketingtevékenységük során népszerűsítsék az év növényeit.

A szervezet célja, hogy minél szélesebb körben irányítsa a figyelmet ezekre a fajokra, így ösztönözve azok kiskereskedelmi értékesítését. Az év növénye kezdeményezést egyedi marketinganyagokkal is támogatják, amelyeket a termelők és forgalmazók szabadon felhasználhatnak. Az elkészült reklámanyagok tartalmaznak egy inspiráló fotó-összeállítást, illetve több nyelven készült feliratokat és logókat, amelyeket kifejezetten a pipacs és a bazsalikom népszerűsítésére terveztek.

Ezek használatával nemcsak a kezdeményezést támogathatják a kereskedők, hanem lehetőségük van velük akár személyre szabott címkét, vetőmagtasakot, hirdetést vagy közösségi médiás bejegyzést is színesíteni.

Minden logó és kép jogdíjmentes, és letölthető a www.fleuroselect.com weblapról. Az év növényei kiemelt helyen fognak szerepelni a nagynevű gyűjteményes kertekben, közkertekben is: egyebek mellett az Egyesült Királyságban a Királyi Kertészeti Társaság által fenntartott Harlow Carr és Hyde Hall kertekben, Németországban az erfurti Egaparkban és a Boden-tói Mainau „virágszigeten”, valamint a párizsi Jardin des Plantes-ben.

A Fleuroselect egyébként már megnevezte a 2023-as év növényét is, jövőre a zsálya évét fogjuk ünnepelni.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/Fleuroselect