A növénytermesztésre alkalmas létesítményt egy használaton kívüli raktárépületben rendezik majd be. A OneFarm fenntartható élelmiszertermeléssel foglalkozó cég az IGS Ltd. beltéri agrártechnológiára szakosodott vállalattal közösen egy olyan 6400 négyzetméteres farmot hoz létre, mely évi 415 tonnányi élelmiszert képes termelni. A megtermelt zöldségeket helyben tervezik értékesíteni, így a környékbeliek friss és jó minőségű élelmiszerhez jutnak – írja a FarmingUK.
A kivitelezés első fele várhatóan még idén megkezdődik, aminek során a 6400 négyzetméteres termesztő területre kilenc méter magas tornyokat telepítenek, ezekre kerülnek később a növények.
A OneFarm elmondása szerint elkötelezettek a fenntartható élelmiszertermelés iránt egy olyan környezetben, ahol nincs szükség növényvédőszerekre, és reményeik szerint hamarosan összesen 25 hasonló gazdaságot fognak üzemeltetni az Egyesült Királyságban.
A frissességre és legjobb minőségre törekedve elsősorban fűszernövényeket és salátákat termesztenének megrendelésre, amivel elkerülhető a hulladék és a fölösleges betakarítás. Ehhez már kötöttek is megállapodásokat a helyi kereskedőkkel.
A farm várhatóan 2023 elejére lesz üzemképes.