Back to top

Együttműködési megállapodás a minőségi képzések szolgálatában

Együttműködési megállapodást írt alá május 12-én a Magyar Agrár- és Élettudomány Egyetem (MATE), valamint a Mellow Mood Hotels szállodacsoport a budapesti Párisi Udvar Hotelben. A megállapodás célja, hogy a koronavírus-hullámok után a turizmus-vendéglátásban, így a Mellow Mood-nál is megjelenő szakemberhiányt az egyetem új képzéséről kikerült fiatal, szakképzett munkaerővel pótolják.

Awad Zuhair és Sameer Hamdan tulajdonosok mintegy 30 éve alapították a Mellow Mood cégcsoportot, jelenleg összesen 10 szállodát működtetnek Budapesten. Mindketten üdvözítőnek találják a MATE-val való együttműködést, amelynek keretében az egyetem kompetenciafejlesztő felnőttképzési programokat indít a munkavállalási esélyek javítása érdekében.

A képzések, mint a éttermi szervírozás kompetenciafejlesztő tréning, szállodai ételkészítési kompetenciafejlesztő tréning és a reggeliztetői kompetenciafejlesztő tréning, valamint szállodai higiéniai felelős kompetenciafejlesztő tréning magyar és angol nyelven, összesen 80 órában, hétvégi tanrendben, 30 százalék elméleti és 70 százalék gyakorlati (amelyek a Mellow Mood Hotels szállodáiban lesznek) oktatási konstrukcióban lesznek meghirdetve a MATE-n.

Dr. Gyuricza Csaba rektor hangsúlyozta, hogy az Egyetem turizmus, vendéglátás és szállodai gazdálkodás tématerületéhez kapcsolódó, komplex elméleti és gyakorlati oktatáshoz, valamint az utánpótlás biztosításához nélkülözhetetlen a szállodalánc partnersége. Elsősorban a felnőttképzésben, az alap- és mesterszakok, valamint a doktori képzések tekintetében működik együtt az Egyetem a Mellow Mood Hotels cégcsoporttal, a hallgatói tapasztalatszerzés és a szakmai gyakorlati lehetőségek biztosítása érdekében. Emellett közös kutatások, publikációk, szakmai versenyek megvalósítását is tervezik.

Sameer Hamdan és Awad Zuhair hangsúlyozták, hogy a Mellow Mood Hotels cégcsoport működésében nagyon fontos a munkavállalók fejlődése, továbbképzése.

“Közel tíz évvel ezelőtt indítottuk el az első saját képzésünket – a Mellow Mood Akadémiát. Hiszünk a fejlődésben, nagyon örülünk az új együttműködésnek, az elméleti és gyakorlati képzések motiváltabb és képzettebb új kollégákat eredményezhetnek” – tették hozzá a tulajdonosok.
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Éjszakai pincetúrát szerveznek 47 pincészet boraival

Somló Fesztivál kulturális és családi programjaival kiegészülve rendezik meg az idei évtől a Somlói Éjszakai Pincetúrát, amely 30 helyszínen 47 pincészet boraival várja a vendégeket június közepén.

A sakál elterjedésének okairól beszélt a MATE kutatója

Az aranysakál, melyet nádi farkasként is szoktak emlegetni, hosszú évszázadok óta egy őshonos, alacsony létszámban, és sokszor alkalmi módon jelen lévő ragadozó volt Magyarországon. Az utóbbi évekre jellemző gyors elterjedésük miatt az állattartók és vadgazdálkodók részéről egyre gyakrabban hallani panaszos hangokat. Mit kell tudnunk erről a titokzatos fajról?

Pusztapalota a Vár-völgyben

Hazánk hegyvidékein barangolva megannyi érdekes és elgondolkodtató elnevezésű barlangot, szurdokvölgyet találunk. A Bakonyban sincs ez másképp, gondoljunk csak a betyárvilágból ismert Savanyú Jóskáról elkeresztelt barlangra, vagy a Római-fürdőre, amelynek elnevezéséről sokféle szóbeszéd kering, azonban fürdőként sosem működött. Számos legenda övezi a Pusztapalotát is, az egyik szerint egykoron Mátyás király kedvelt vadászkastélya volt.

A szőlő-bor ágazatban kezelhetők a klímaváltozás hatásai

A szőlészetre a legnagyobb hatást a klímaváltozás gyakorolja, annak következményeihez kell alkalmazkodnunk, értettek egyet a Keszthelyen rendezett Agrárakadémia előadói, de több jó módszer is létezik a káros hatások ellensúlyozására. A MATE és a Magyar Mezőgazdaság Kiadó rendezvénysorozatának negyedik állomásán kerekasztal-beszélgetésen boncolgatták a további részleteket.

A következő fajtaváltást valószínűleg a klímaváltozás fogja meghatározni

„A borászattal csak teljes odaadással, szenvedéllyel érdemes foglalkozni. Ha ez szüretkor napi tizennyolc óra munkát jelent, akkor annyit. Augusztustól októberig ki lehet bírni.”

Csak a legeslegjobb maradhat az élen

Az Audi – Dining Guide Év Étterme díjátadó gála sajtótájékoztatóján nem csak az derült ki, hogy a Matild Palace hotel bárjának kilátóteraszáról lélegzetelállító kilátás nyílik Budapestre. Több jelentős újítással és egy különleges gálavacsorával jelentkeznek: hamarosan az is kiderül, melyek Magyarország legjobb éttermei.

Aggódnak az olcsó lengyel alma miatt

A Boden-tó környékén jó almaidényre és jó termésmennyiségre számítanak a gazdák, bár komolyan aggódnak a növényvédelmi nehézségek, az üzemanyag drágulása, valamint a külföldről behozott olcsó gyümölcs miatt.

Magyar kutatók eredményei segítik a gyógynövények agrárerdészeti termesztését

A modern gyógynövénytermesztés sikerének záloga a természeti megújulást és az üzemi gazdaságosságot egyszerre biztosító termelési rendszerek működtetése, valamint a minőségi követelményeknek való teljeskörű megfelelés. Zubay Péter, a MATE fiatal kutatójának eredményei alapján kiderült, hogy a fenti feltételeket teljesítve mely gyógynövényeket lehet majd termeszteni az egyre népszerűbb agrárerdészeti rendszerekben.

Vidékőrzéstől a kultúra ápolásáig

A falvak jövője szempontjából kulcskérdés, hogy közép- és hosszú távon a fiatalok mekkora része tudja ott elképzelni a jövőjét. A települések számára ez kihívás. Részben e kihívásra válaszul szervezi értékfeltáró-közösségfejlesztő programjait a Zala Vidékőrző és Kulturális Egyesület: a helyi értékek és a helyi potenciál preferálását népszerűsítjük, mondta tudósítónknak a szervezet elnöke, Németh Zsuzsanna.

A krízis esélyt is jelent a mezőgazdaságnak

A pénzügyi megalapozottság, a termékpálya-szemlélet és a tartós ellátáslánc-kapcsolatok jelentenek előnyt a komplex beruházásokra pályázók számára a 2023-2027-es támogatási ciklusban – mondta Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretében rendezett szakmai fórumon Hódmezővásárhelyen.