Back to top

Együttműködési megállapodás a minőségi képzések szolgálatában

Együttműködési megállapodást írt alá május 12-én a Magyar Agrár- és Élettudomány Egyetem (MATE), valamint a Mellow Mood Hotels szállodacsoport a budapesti Párisi Udvar Hotelben. A megállapodás célja, hogy a koronavírus-hullámok után a turizmus-vendéglátásban, így a Mellow Mood-nál is megjelenő szakemberhiányt az egyetem új képzéséről kikerült fiatal, szakképzett munkaerővel pótolják.

Awad Zuhair és Sameer Hamdan tulajdonosok mintegy 30 éve alapították a Mellow Mood cégcsoportot, jelenleg összesen 10 szállodát működtetnek Budapesten. Mindketten üdvözítőnek találják a MATE-val való együttműködést, amelynek keretében az egyetem kompetenciafejlesztő felnőttképzési programokat indít a munkavállalási esélyek javítása érdekében.

A képzések, mint a éttermi szervírozás kompetenciafejlesztő tréning, szállodai ételkészítési kompetenciafejlesztő tréning és a reggeliztetői kompetenciafejlesztő tréning, valamint szállodai higiéniai felelős kompetenciafejlesztő tréning magyar és angol nyelven, összesen 80 órában, hétvégi tanrendben, 30 százalék elméleti és 70 százalék gyakorlati (amelyek a Mellow Mood Hotels szállodáiban lesznek) oktatási konstrukcióban lesznek meghirdetve a MATE-n.

Dr. Gyuricza Csaba rektor hangsúlyozta, hogy az Egyetem turizmus, vendéglátás és szállodai gazdálkodás tématerületéhez kapcsolódó, komplex elméleti és gyakorlati oktatáshoz, valamint az utánpótlás biztosításához nélkülözhetetlen a szállodalánc partnersége. Elsősorban a felnőttképzésben, az alap- és mesterszakok, valamint a doktori képzések tekintetében működik együtt az Egyetem a Mellow Mood Hotels cégcsoporttal, a hallgatói tapasztalatszerzés és a szakmai gyakorlati lehetőségek biztosítása érdekében. Emellett közös kutatások, publikációk, szakmai versenyek megvalósítását is tervezik.

Sameer Hamdan és Awad Zuhair hangsúlyozták, hogy a Mellow Mood Hotels cégcsoport működésében nagyon fontos a munkavállalók fejlődése, továbbképzése.

“Közel tíz évvel ezelőtt indítottuk el az első saját képzésünket – a Mellow Mood Akadémiát. Hiszünk a fejlődésben, nagyon örülünk az új együttműködésnek, az elméleti és gyakorlati képzések motiváltabb és képzettebb új kollégákat eredményezhetnek” – tették hozzá a tulajdonosok.
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Új versenytársra talált a McDonald's Oroszországban

Folytatja terjeszkedését az orosz Vkuszno i tocska étteremlánc, amelyet egy az egyben az országból kivonuló McDonalds's brandjét lenyúlva hoztak létre.

Átadták a Penny megújult karcagi logisztikai központját

Átadták a Penny Market Kft. megújult karcagi logisztikai központját pénteken, a mintegy 7 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően csaknem száz új munkahely létesült.

Az „aranyhomok” összetéveszthetetlen zamata

Kecskemét modern megyei jogú város, mely egyes részeiben megtartotta mezővárosi jellegét. E nagy múltú település keleti szegletében, a belvároshoz és a városi körgyűrűhöz egyaránt közel, egy csöndes utcában található a KEFAG Zrt. Juniperus Park Hotele. A megszálló vendégeket madárcsicsergéssel fűszerezett nyugodt környezet és svédasztalos reggeli vagy félpanziós ellátás várja.

A jövő vívmányai a mai mezőgazdaságért

A digitalizáció sok mindenben segít, de a valóságtól nem szabad elszakadni. Nem helyettesítik a szakembert, inkább segítőkezet nyújtanak. Hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a vállalkozók megfeleljenek a mai kor kihívásainak, versenyképesek legyenek, és – ami nagyon fontos – a fiatalok számára vonzóbbá tegyék az agráriumot, megfelelő életpályát nyújtsanak.

Panoráma a Kilátók Királynőjéről – már online is

Milyen a kilátás a Zsófia-kilátóról? Milyen az idő Lillafüreden? Az ilyen kérdésekre már otthonról, vagy akár egy mobiltelefonról is választ lehet kapni.

Egy népszerű étel, amit 40 felett már senkinek sem szabadna fogyasztani

A kiegyensúlyozott étrend fenntartása elsődleges fontosságú, de különösen érdemes figyelembe venni, ha megpróbálunk leadni pár kilót. Ez általában sem könnyű feladat, de a nők számára még nehezebbé válhat, ahogy telnek az évek. Ennek több oka is van, az egyik például az, hogy az évek során az anyagcsere folyamatok lassulni kezdenek.

Oktatási programok segítik a női gazdálkodókat az élelmiszer-termelés javításában

A kifejezetten a női gazdálkodók számára kidolgozott oktatási programok csökkenthetik a nemek közötti megkülönböztetés mértékét a mezőgazdaságban - hallhatta a közönség a 2022. október 17-18-án Brüsszelben megrendezett EIT Food (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) éves gyűlésének Sokszínűség és befogadás című ülésén.

Vadcseresznyék a Bakonyban

A vadcseresznye nyáron elvegyül az erdő fái között, csak az élesebb szemű természetjárók szúrják ki keresztben szalagos vörösesbarna kérgét. Tavasszal egy kicsit könnyebb a dolgunk, hiszen fehér virágú magas fája messziről virít. Igaz, ilyenkor sok apróbb termetű fehér bokor és fa virágzik, amivel össze lehet téveszteni.

Mikroorganizmusok a kertészek szolgálatában

Tanulmányutat szervezett a Florachem Kft., amelynek során ausztriai árutermelő kertészeteket, illetve egy tanüzemet látogathattak meg magyar szakemberek. A kertészetek mindegyikében a hazai piacon még újdonságnak számító, hasznos mikroorganizmusokat tartalmazó készítményeket vetnek be a növények védelmében, és a tápanyag-utánpótlásukat is a Multikraft vállalat speciális termékeivel oldják meg.

A növényvédőszerek miatt veszítheti el hatékonyságát az antibiotikum-terápia egyik utolsó védvonala?

Az antibiotikum-rezisztencia globális terjedésének köszönhetően az elmúlt években számos humán- és állatgyógyászati készítmény veszített hatékonyságából, így a fertőző betegségek leküzdése mind nagyobb kihívás elé állítja az orvostudományt. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatói az egyik legjelentősebb opportunista kórokozó baktériumfaj, a Pseudomonas aeruginosa esetében fedeztek fel kulcsfontosságú összefüggést a növényvédőszer-használat és az antibiotikum-rezisztencia kialakulása között.