0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Méhek szállták meg a rendőrséget

Pontosabban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai Rendőrpalota parkolóját szemelte ki szálláshelynek egy méhraj. Szerencsére szakember segítségével új helyre költözhettek ezek a hasznos kis rovarok, és senkinek sem esett bántódása.

A rajzás a méheknél egy természetes folyamat, így lesz egyre több méhcsalád. Májusban és júniusban egy gyakori jelenség, és azon sem kell csodálkozni, ha éppen a városon belül bukkannak fel. Fán, kertben, parkokban, de akár lámpa- vagy kerítésoszlopon is tanyázhatnak.

Nagyon fontos, hogyha rajzó méheket találunk, ne essünk pánikba. A méhraj általában szelíd, talán épp attól az újjászületéstől van elbódulva, melyen átment.

Ha kertünkbe vagy esetleg padlásunkra szállt, szóljunk egy méhésznek (az internet világában pillanatok alatt találhatunk egyet a közelünkben, de akár a közeli termelői piacon is kérdezősködhetünk.), aki örömmel veszi a friss raj befogási lehetőségét, így pénzünkbe sem kerül.

Kivéve persze, ha nagyon különleges helyről kell kiszedni a rajt, melyhez speciális eszközök vagy bontás szükséges…

Szerencsére a Rendőrpalota esetében könnyen elérhető helyet választott a méhcsalád, így nem jelentett különösebb gondot „belapátolni” a méhanyát (köznyelven királynőt) és a raj nagyrészét a kaptárba. Ezután már csak egy kis türelemre volt szükség, és másnap reggelre az egész család az anyát követve szépen elfoglalta új helyét.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu