0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Önvezető Lemken-Krone eszközhordozó

A Lemken és a Krone közös programot indított a jövő autonóm eszközhordozó erőgépének a kifejlesztésére. Céljuk, hogy a két cég munkagépeihez kapcsolt vezető nélküli erőgépek maradéktalanul végre tudják hajtani a szántóföldi művelési, ápolási és betakarítási munkákat.

Az autonóm Combined Power VTE eszközhordozó erőgép dízel-elektromos hajtáslánccal készül. Az erőforrás egy teljesen elektromosan vezérelt 170 kW/230 CE dízelmotor, ez hajtja a villamos áramot előállító generátort.

A hajtáslánc minden részét – járószerkezet, hidraulika, TLT – villanymotor hajtja meg. Az autonóm eszközhordozóhoz kapcsolt munkagépek előre- és hátramenetben egyaránt csatlakoztathatók és teljes értékűen használhatók.

Az erőgép és a munkagépek intelligens egységet alkotnak, homogén rendszert képeznek. A gépegységek ISOBUS- és TIM-rendszerek segítségével kommunikálnak egymással, amivel tökéletesen optimalizálhatók a munkafolyamatok.

Az erőgépet a legmodernebb tájékozódási és érzékelőrendszerekkel – LIDAR, szonár, 3D- kamerák, RTK-pontosítású GPS-es helyzetmeghatározás – szerelték fel, aminek köszönhetően tökéletes és biztonságos önálló munkavégzésre képes.

Forrás: Lemken_Combined_Powers hu/Magyar Mezőgazdaság