0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Csődöt jelentett a holland vállalat

Csődeljárás alá került a holland Codema Systems Group vállalat. Az ügyfélspecifikus kertészeti technológiai megoldások tervezésére, telepítésére és karbantartására szakosodott cégnek mintegy 140 alkalmazottja van.

A vállalat vezetése a közelmúltban számos lehe­tőséget mérlegelt az üzleti tevékenység folytatására és a vállalat jövőjének biztosítására, a kirendelt csődbiztos most ezt a folyamatot folytatja tovább azért, hogy a dolgozók számára a lehető legjobb perspektívát kínálhassák. A vállalat gazdálkodásában 2020 óta kezdtek súlyosbodni a problémák, az ezt követően kinevezett új igazgatóság és a fejlesztési folyamatok csak részben tudtak segíteni a helyzeten. A Codema forgalma 2020-ban csaknem a felére esett.

A vállalat szerint a koronavírus-járvány nyomán kialakuló válság jelentős hatással volt az üzleti életre. Az utazási korlátozások súlyosan hátráltatták az Európán kívüli munkafolyamatokat és a külföldi beruházásokat.

A nagy kínai és kanadai projektek 2018-ban és 2019-ben hozzájárultak az értékesítés erőteljes növekedéséhez, de 2020 óta mindkét országban erősen szűkült a piac. Az üvegházi kertészeti ágazatnak világszerte romló piaci feltételekkel kell megküzdenie, miközben a meglévő és a potenciális vásárlóikat érinti a leginkább az energia és az inputanyagok árának emelkedése. A közelmúltban a geopolitikai fejlemények okozta nyugtalanság tovább csökkentette a termelők beruházási hajlandóságát.

Forrás: hortidaily.com/Kertészet és Szőlészet