A szakmaközi szervezet tagjai, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Termelők Egyesülete, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Tészek és Kereskedők Egyesülete, valamint a Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség korábban tartott közgyűlésein megválasztott vezetők és küldöttek kellő számban jelentek meg a május 19-i FruitVeB-közgyűlésen.
Elöljáróban Apáti Ferenc elnök felidézte azt a másfél évvel ezelőtti vállalásukat, mely szerint erősítik a szakmai és szakmapolitikai munkát, stabilizálják a szervezet pénzügyeit, szorosabb viszonyt alakítanak ki más szakmai szervezetekkel és elsősorban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, valamint jobban bevonják a munkába feldolgozóipart, különös tekintettel a komoly problémákkal küzdő alágazatokra. Ezeken a területeken sikerült is előrelépni és nagyon jó, együttműködő csapat alakult ki az elnökségben és a szervezet titkárságán is. Egyedül a kommunikáción kell még javítani, hogy az elért eredmények eljussanak a tágabb vezetéshez és a tagokhoz. Fontos cél, hogy az ágazatban termelők 60%-át összefogva reprezentatív szakmaközi szervezetté váljon a FruitVeB, amire körülbelül két évet szánnak.
A küldöttek újraválasztották Apáti Ferencet a FruitVeB elnökének, a szakmaközi szervezet alelnökei Gubacsi Zoltán, Varga István, Takács Ferenc, Nagypéter Sándor és Sebesta Péter lettek.
fruitveb-elnokseg20220519.jpg

A szervezet elnökségének további tagjai Dorcsinecz Balázs Ákos, Somodi Ferenc, Subicz Ferenc, Családi János, Kálmán András, Sütő Mária, Fülöp Gáborné, Schmidt Szilárd és Tóth László.