0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Elégedettségi rangsor

A gépi munka mellett a termelés inputanyagai, a vetőmag, a mű­trágya és növényvédő szer költségei teszik ki a növénytermelés ráfordításainak a legnagyobb részét. A legtöbb országban sok milliárdos üzlet a gyártásuk és a forgalmazásuk.

A Német Mezőgazdasági Társaság az imidzsük alapján rangsorolta a gyártókat a DLG Image Barometerben. A lista első tíz helyét jól ismert multinacionális világcégek foglalják el.

A német listát a BASF növényvédőszer-gyártó vezeti, megelőzve az egy évvel korábbi listaelsőt, a hasonló profilú Bayert.

A dobogó harmadik helyére a Syngenta került. A középmezőnyben stabil helyen áll a KWS vetőmag-előállító, a hasonló profilú Saaten Union, a növényvédelmi profilú ADAMA, illetve a DSV és a K+S. A kilencedik és a tizedik hely gazdát cserélt a Corteva és a Yara között.

Egy kivétellel a német regionális listákat is a BASF vezeti, egyedül Dél-Németországban előzte meg a Bayer. Kisebb helycserékkel a területi top 10-es listákon is ugyanazok a cégek szerepelnek, mint az országos listán.

A Deutsche Landwirtschafts-Gesellchaft (DLG, Német Mezőgazdasági Társaság) 1996 óta minden évben tudományos igényességgel méri fel a német gazdálkodók és gazdaságvezetők véleményét, hogy mennyire elégedettek a velük kapcsolatban álló üzleti szereplőkkel, elégedettségüket 0-tól 100-ig terjedő skálán fejezhetik ki.

Az idei értékelést 664 visszaküldött kérdőív alapján végezte a DLG.

Öt szakterületen mérték fel a gazdálkodók véleményét, úgymint növénytermesztő gépek, állattartási gépek, növénytermesztési inputanyagok – vetőmag, műtrágya, növényvédő szer –, valamint állattartási inputanyagok – takarmány, segédanyag, gyógyszer – gyártói. Ezen felül az integrátorokat, a felvásárló és a tanácsadó cégeket, a pénzügyi szolgáltatókat – bank, biztosító – és a megújulóenergia-termelő berendezések telepítőit is értékelték a gazdák.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság