A Manhattan központjában található francia étterem folytatja annak a helynek a hagyományait, ahol Anthony Bourdain, a híres amerikai séf, számos gasztronómiai film alkotója és szereplője, és könyv szerzője évekkel ezelőtt dolgozott és szerzett nevet magának. Séfként jegyezte a helyet 1998 és 2017 között, 2017-ben az étterem sajnos megszűnt, Bourdain pedig egy évvel később máig tisztázatlan okok és körülmények között 61 éves korában öngyilkos lett.
A Les Halles 1990-ben nyílt meg egy 100 éves, háromemeletes épületben a manhattani Park Avenue South-on, amely kezdetben egy hentesüzlet volt egy kis bisztróval.
Bezárása után új tulajdonosa lett, az elzászi születésű Francis Staub, a Staub híres öntöttvas edénymárka alapítója. Francis Staub a Les Halles rendszeres vendége volt, és nagy rajongója volt Bourdain kulináris ötleteinek. Emellett lenyűgözte az étterem hagyományosan francia, régimódi hangulata, amely a franciákra oly jellemző brasserie-kre emlékeztetett.
Bourdain apai nagyszülei franciák voltak, Franciaországban élek, és gyerekként ott töltötte a nyarakat, a francia konyha szerelmese lett. A brasserie tipikus francia étterem forma, a szó sörfőzdét jelent. Az éttermekre eredetileg valószínűleg azért kezdték használni ezt a kifejezést, mert a sört helyben főzték, nem máshonnan hozták. Az efféle fogadókhoz az étel is hozzátartozott. jellemzően egytálételeket szolgáltak fel. Bourdain követte ezt a vonalat.
Staubnak jó néhány évet kellett várnia a megfelelő alkalomra, hogy újra megnyithassa a La Barasserie-t. Időközben kitört a világjárvány, így szóba sem jöhetett, hogy a kockázatos vendéglátóiparban új projektbe kezdjen.
Végül megkezdődtek a felújítási munkálatok, amelyek csak kismértékben módosították az egykori Les Halles belső terét. Belül megmaradtak az eredeti padló és a mennyezet díszítő elemei, és csak bizonyos elemeket, például az ikonikus piros kárpitot frissítették fel. Mindezt azért tették, hogy felelevenítsék az étterem hangulatát, amelyet a vendégek a sokéves működés során megszokhattak. Emellett rengeteg emléktárgy lesz a tragikus hirtelenséggel elhunyt Bourdainről.
Az ikonikus hely új séfje Jaime Loja, a New York-i gasztronómiai élet ismert alakja lesz, aki korábban többek között a Rockefeller Plazában található exkluzív, ma már nem működő Brasserie Ruhlmann étteremben dolgozott.
Az étlapon olyan ikonikus ételek szerepelnek többek között, mint a steak és sült krumpli, kacsa terrine, bouillabaiise leves és sajtos szuflé. Mindezt a legendás séf által kidolgozott receptek szerint.