0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Zene az erdő ölelésében

Az idén az ország 5 térségében Muzsikál az erdő. A rendezvénysorozat 19. évada a Bakony után visszatér a „hírös” város környékére. Május 28-án Kecskemét-Nyíri erdőben, 29-én Lakitelek-Tőserdőben várják az erdő és zene szerelmeseit. A rendezvény helyszínei kerékpárral, lóval és gyalogosan is elérhetők, a programok közt pedig a család valamennyi tagja talál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

A Nyíri erdő és a Tőserdő évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei jelentős természeti értéket képviselnek, és különleges hangulatok teremtenek az erdei sétáknak, a klasszikus és népzenei koncerteknek. A rendezvény célja továbbra is az, hogy az erdő és a zene, a művészetek erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába terelje az érdeklődőket.

A Nyíri erdőben a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások, valamint Ludas Mátyás bábelőadása várja.

A rendezvény idején megtekinthető az 1848-49-es múzeum és a Muzsikál az erdő tavalyi fotópályázatának kiállítása.

A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör ezen a napon erdei rendezvényterekké alakul át. Megszólal a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar magával ragadó hangulatú koncertje Hollókői Huba vezényletével, a Muzsikás Együttes és Petrás Mária népzenei előadását is hallhatjuk. 

Az erdei élményséta meglepetésekkel várja az érdeklődőket. A sétát szakavatott erőmérnökök – Madácsi Sándor erdészetvezető és Szabó Lajos, Prima-díjas erdőmérnök – vezetik, témája az erdő szerepe a fenntarthatóságra nevelésben.

Lakitelek-Tőserdőn a Holt-Tisza partján kézműves-foglalkozásokkal, bábelőadással, fafaragással, akvarell-festéssel, gyermekkoncerttel készülnek a szervezők. Fellép Bolba Éva és a JAZZterlánc, előadást tart a Batyuszínház, és Szilágyi Áron doromb bemutatóját is láthatják az érdeklődők.

Ezen a napon hirdetik ki a Muzsikál az erdő idei gyermekrajz pályázatának eredményeit, a legjobb alkotásokból kiállítás nyílik. Kicsik és nagyok együtt indulhatnak a természetvédelmi értékeink felfedezésére, a sportolni vágyókat pedig szervezett kerékpártúrával is érkezhetnek a helyszínre.

A környezettudatosság jegyében mutatja be újrahasznosított farmerruháit erdei divatbemutatón a Réthy Fashion.

Délután olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei élményt, mint a Budafoki Dohnányi Zenekar Hollerung Gábor vezetésével. A fergeteges népzenéről, világzenéről pedig a Cimbaliband gondoskodik, előadásukban még a „Muzsikál az erdő” dal is elhangzik.

A rendezvényen bemutatkoznak a Kecskeméti Kodály Iskola és a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fiatal tehetséges növendékei.

A Muzsikál az erdő a Hírös Városban rendezvénye összefogás, együttműködés eredményeként jöhet létre.

Ennek az összefogásnak jelképeként a Nyíri erdőben ünnepélyesen felavatják Józsa Judit kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagja Összetartás című domborművét.

A rendezvény szervezésében a Muzsikál az Erdő Alapítvány mellett Lakitelek Önkormányzata, a KEFAG Zrt., a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., Kecskemét Város Önkormányzata, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a Városi Civil Kerekasztal szervezetei, erdőgazdálkodók és környezetvédelmi szakemberek, valamint művészek, civilszervezetek – a kecskeméti Kodály Iskola, a Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Kecskeméti Kerékpáros Klub – vesznek részt. A rendezvény fő támogatója az Aktív Magyarország.

Részletes információt, a programjainkat megtalálják a honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu-n.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu