Back to top

Cathrina Claas-Mühlhäuser bajai látogatása

Rövid időn belül másodszor látogattak hazánkba, az AXIÁL Kft. bajai központjába a CLAAS vezetői. A kiemelt jelentőségű üzleti látogatáson a mezőgazdasági gépgyártás német szereplőjét ezúttal a Részvényesi Bizottság elnöke, Cathrina Claas-Mühlhäuser is képviselte.

A közismert német gépgyártó és a márka kizárólagos magyarországi importőreként is működő AXIÁL partnersége több évtizedes múltra tekint vissza. A két családi vállalkozás sikeres kooperációját folyamatos és stabil növekedés jellemzi a mezőgazdasági gépek hazai piacán.

A közös munka eredményességét a CLAAS gyártmányok stabil piacvezető pozíciója is bizonyítja, például a betakarítógépek és a járvaszecskázók kategóriájában.

A két márka most még szorosabbra fűzi a partnerségét, többek között a digitális ügyfélkiszolgálás területén, amit személyes üzleti látogatás keretében erősítettek meg a felek.

Az AXIÁL Kft. bajai központi telephelyére május 27-én érkezett a nemzetközi delegáció
Az AXIÁL Kft. bajai központi telephelyére május 27-én érkezett a nemzetközi delegáció

Bemutatkoznak az innovációk

Az AXIÁL Kft. bajai központi telephelyére május 27-én érkezett a nemzetközi delegáció, melynek tagjai a CLAAS Harsewinkelben található németországi központjából, valamint a gyártó Ausztriában, Spillern-ben működő regionális kirendeltségéből utaztak Magyarországra. A program részeként normál munkavégzés keretében, éles környezetben mutatkoztak be a cégcsoport innovatív fejlesztései, egy szakmai előadásokkal kiegészített helyszínbejárás során.

A felsorakoztatott jövőbemutató fejlesztések közé tartoztak például a készletek digitális kezeléséhez használt, mobileszközzel leolvasható vonalkódos azonosítók, a szkennelhető QR-kódok és az egyedi azonosítást segítő digitális NFC chipek.

Emellett bemutatkoztak a szerviztevékenységeknél használt digitális munkalapok és az e-számlák, illetve az anyagmozgatást dokumentáló, teljesen digitális platformok. Szintén kiemelték a különböző részegységek hatékony együttműködéséért felelő, teljesen integrált SAP ERP vállalatirányítási rendszert.

Cathrina Claas-Mühlhäuser (középen) és a Harsányi család, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Harsányi Vivien és Harsányi Virág
Cathrina Claas-Mühlhäuser (középen) és a Harsányi család, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Harsányi Vivien és Harsányi Virág

Az AXIÁL számos fejlesztésének köszönhetően a fontos adatok akár mobilinternet-hozzáférés segítségével, közvetlenül a termőföld mellett is elérhetővé váltak, miközben a papírfelhasználás gyakorlatilag megszűnt. Ezáltal gyorsabb és kényelmesebb az ügyfelek kiszolgálása, miközben teljesen átláthatóvá váltak például a szervizesemények. Ezt a digitális megközelítést támogatja a CLAAS gépekhez elérhető Remote Service funkció is, amely lehetővé teszi a fedélzeti adatok távoli elérését, tovább emelve a szerviz- és karbantartási tevékenységek színvonalát. Ezt az innovatív szemléletet takarja az AXIÁL 2022-es évben használt,

„Ahol a jövő alapfelszereltség” szlogenje is, aminek keretében egyértelműen a gazdálkodók várható igényeit helyezi a középpontba a gépkereskedő.

Azonos szemlélet, közös jövőkép

Az ügyfélközpontúság került szóba a bejárást követő stratégiai tárgyaláson is, ahol az AXIÁL képviselői között immár a családi vállalkozásban aktív szerepet vállaló új generáció is megjelent.

A vendégek megtekintették az AXIÁL új, robotizált magasraktárát
A vendégek megtekintették az AXIÁL új, robotizált magasraktárát

A tárgyaláson egyértelmű jövőképet vázoltak a partnerek, hiszen az értékesítés utáni ügyfélkiszolgálás és az értéknövelt szolgáltatások terén nagy tapasztalattal rendelkező AXIÁL, valamint az ügyfélorientált gépfejlesztési filozófia úttörőjének tekinthető CLAAS egységesen a gazdálkodókat szeretné a középpontba helyezni a következő időszak stratégiájában is. A közös gondolkodásmód remek alapot teremt a további sikeres együttműködésre, aminek fontosságát Cathrina Claas-Mühlhäuser is kiemelte: „Nem csak a két családi vállalkozás hosszú távú aktivitásai kötik össze a CLAAS és az AXIÁL márkákat, hiszen mindkét cég egyformán nagy hangsúlyt helyez az ügyfelek sikerére is. Közös célunk, hogy a magyar gazdálkodók számára megfelelő eszközöket és innovatív digitális megoldásokat nyújtsunk, a jövőben várható kihívások hatékony leküzdéséhez.“

A konstruktív egyeztetést követően Harsányi Zsolt köszönetét fejezte ki a CLAAS Csoport magas rangú képviselőinek látogatásával kapcsolatban, kiemelve a folyamatos fejlődés fontosságát:

„A kezdetektől fogva kiemelkedő minőségű szolgáltatással kívánunk jelen lenni a piacon, mert hiszünk az értékesítés után is fenntartott jó ügyfélkapcsolat erejében.

Cathrina Claas-Mühlhäuser a Lexion kombájn kezelőivel
Cathrina Claas-Mühlhäuser a Lexion kombájn kezelőivel
Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük a működésünket, például új, robotizált magasraktárat építettünk Baján, illetve ugyanitt jelenleg is bővítjük szervizkapacitásainkat egy új épülettel. Felsőzsolcán szintén egy új telephely építése zajlik, valamint tervezés alatt áll további 3 műhelyépületünk is. Az ügyfélközpontúság része az életünknek, közös jellemzőnk a CLAAS márkával, és meghatározó része a jövő stratégiájának is, mindkét családi vállalkozásnál.“

Forrás: 
Axiál Sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A KITE őszibúzafajta-választéka

A hagyományoknak megfelelően legszebb állapotukban igyekezett bemutatni a kalászos gabonákat – köztük az őszi búzákat – a KITE. Nádudvaron május közepén, Dalmandon május végén tartotta a bemutatót az integrátor, az általa ajánlott nagy termőképességű fajtákat mutatták be.

Öreg traktorok ha találkoznak...

Bár dologidő van, egy napra szüneteltetjük a munkát, elvégre traktoros találkozó ritkán van – hangzott el Csáfordon, ahol több év kihagyást követően végre meg tudták tartani a veterán mezőgazdasági járművek tizedik „összejövetelét”.

„Sült galamb” magyar fejlesztésű gasztroélmény

Szuvidált galambhús nagy mennyiségben és állandó minőségben: különleges termékkel találkozhatnak a magyar fogyasztók, és számos külföldi piacon is elérhető lehet a nemzetközi termékdíjjal elismert magyar fejlesztés. A gasztronómiai különlegesség ötletgazdáival, Nagy Maricával és Barabás Jánossal Halmos B. Ágnes beszélgetett, a Kistermelők Lapja főszerkesztője.

Környezet, táj és a gazda

A nyitrai agráregyetemen beszélgettem Fehér Sándor professzorral, aki szomorúan konstatálja, hogy a napokban megszűnt náluk a környezetgazdálkodási szak. A tantárgyak némelyike szerencsére megmarad, de már csak a régiófejlesztési és a vidékfejlesztési szakokon oktatják őket.

A holland miniszterelnök elítélte a mezőgazdasági dolgozók napok óta tartó tüntetését

Mark Rutte holland miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy a mezőgazdasági dolgozók a múlt szerda óta tartó tüntetés keretében útblokádot alkalmaztak és politikusokat fenyegettek meg - számolt be a DutchNews hírportál kedden.

Amikor a kekszbúza méhek és lepkék között növekszik

Nemcsak a kekszbúza minőségének és termelési arányának erősítése, hanem a méh- és lepkepopuláció növelése is a célja a Mondelez International fenntartható búzatermesztési programjának.

Erősödik a KITE szerbiai integrációja

Június közepén felavatták az Újvidék melletti Csenejen a KITE d.o.o központját. Az avatáson részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nedimovič Branislav szerb mezőgazdasági miniszter és Pásztor István, a Vajdasági Parlament elnöke is. A vendégeket Guba Sándor, a nádudvari KITE Zrt. elnöke és Szabó Levente vezérigazgató köszöntötték.

Újra lendületesen drágul a termőföld

A 2020-ban mért 1,672 millió forintról tavaly 1,787 millióra emelkedett az eladott termőföldek átlagos hektárára – írja keddi számában a Világgazdaság (VG) az OTP Termőföld Értéktérkép című kiadványának adatai alapján.

A meleg miatt több a mezőgazdaságot érintő tűz

Idén eddig már 10493 tűz keletkezett a szabadban, csaknem kétszer annyi, mint tavaly ilyenkor. A leégett terület nagysága 331 négyzetkilométert tesz ki, ami majdnem tízszerese a 2021-ben leégett terület nagyságának. Csak júniusban 971 szabadtéri tűz keletkezett, ami tavaly júniushoz képest 9 százalékos emelkedést jelent.

Folytatódik a szőlőár-csata?

Szüret előtt állva sokan kongatják meg újólag a vészharangot a várható szőlőárakra hivatkozva. Az elkeseredés kézzel tapintható, pedig az árak kapcsán még mély a csend. A gazdák borúlátóan fogalmazzák meg véleményüket a személyes beszélgetéseken, a közösségi médiában.