Back to top

Cathrina Claas-Mühlhäuser bajai látogatása

Rövid időn belül másodszor látogattak hazánkba, az AXIÁL Kft. bajai központjába a CLAAS vezetői. A kiemelt jelentőségű üzleti látogatáson a mezőgazdasági gépgyártás német szereplőjét ezúttal a Részvényesi Bizottság elnöke, Cathrina Claas-Mühlhäuser is képviselte.

A közismert német gépgyártó és a márka kizárólagos magyarországi importőreként is működő AXIÁL partnersége több évtizedes múltra tekint vissza. A két családi vállalkozás sikeres kooperációját folyamatos és stabil növekedés jellemzi a mezőgazdasági gépek hazai piacán.

A közös munka eredményességét a CLAAS gyártmányok stabil piacvezető pozíciója is bizonyítja, például a betakarítógépek és a járvaszecskázók kategóriájában.

A két márka most még szorosabbra fűzi a partnerségét, többek között a digitális ügyfélkiszolgálás területén, amit személyes üzleti látogatás keretében erősítettek meg a felek.

Az AXIÁL Kft. bajai központi telephelyére május 27-én érkezett a nemzetközi delegáció
Az AXIÁL Kft. bajai központi telephelyére május 27-én érkezett a nemzetközi delegáció

Bemutatkoznak az innovációk

Az AXIÁL Kft. bajai központi telephelyére május 27-én érkezett a nemzetközi delegáció, melynek tagjai a CLAAS Harsewinkelben található németországi központjából, valamint a gyártó Ausztriában, Spillern-ben működő regionális kirendeltségéből utaztak Magyarországra. A program részeként normál munkavégzés keretében, éles környezetben mutatkoztak be a cégcsoport innovatív fejlesztései, egy szakmai előadásokkal kiegészített helyszínbejárás során.

A felsorakoztatott jövőbemutató fejlesztések közé tartoztak például a készletek digitális kezeléséhez használt, mobileszközzel leolvasható vonalkódos azonosítók, a szkennelhető QR-kódok és az egyedi azonosítást segítő digitális NFC chipek.

Emellett bemutatkoztak a szerviztevékenységeknél használt digitális munkalapok és az e-számlák, illetve az anyagmozgatást dokumentáló, teljesen digitális platformok. Szintén kiemelték a különböző részegységek hatékony együttműködéséért felelő, teljesen integrált SAP ERP vállalatirányítási rendszert.

Cathrina Claas-Mühlhäuser (középen) és a Harsányi család, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Harsányi Vivien és Harsányi Virág
Cathrina Claas-Mühlhäuser (középen) és a Harsányi család, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Harsányi Vivien és Harsányi Virág

Az AXIÁL számos fejlesztésének köszönhetően a fontos adatok akár mobilinternet-hozzáférés segítségével, közvetlenül a termőföld mellett is elérhetővé váltak, miközben a papírfelhasználás gyakorlatilag megszűnt. Ezáltal gyorsabb és kényelmesebb az ügyfelek kiszolgálása, miközben teljesen átláthatóvá váltak például a szervizesemények. Ezt a digitális megközelítést támogatja a CLAAS gépekhez elérhető Remote Service funkció is, amely lehetővé teszi a fedélzeti adatok távoli elérését, tovább emelve a szerviz- és karbantartási tevékenységek színvonalát. Ezt az innovatív szemléletet takarja az AXIÁL 2022-es évben használt,

„Ahol a jövő alapfelszereltség” szlogenje is, aminek keretében egyértelműen a gazdálkodók várható igényeit helyezi a középpontba a gépkereskedő.

Azonos szemlélet, közös jövőkép

Az ügyfélközpontúság került szóba a bejárást követő stratégiai tárgyaláson is, ahol az AXIÁL képviselői között immár a családi vállalkozásban aktív szerepet vállaló új generáció is megjelent.

A vendégek megtekintették az AXIÁL új, robotizált magasraktárát
A vendégek megtekintették az AXIÁL új, robotizált magasraktárát

A tárgyaláson egyértelmű jövőképet vázoltak a partnerek, hiszen az értékesítés utáni ügyfélkiszolgálás és az értéknövelt szolgáltatások terén nagy tapasztalattal rendelkező AXIÁL, valamint az ügyfélorientált gépfejlesztési filozófia úttörőjének tekinthető CLAAS egységesen a gazdálkodókat szeretné a középpontba helyezni a következő időszak stratégiájában is. A közös gondolkodásmód remek alapot teremt a további sikeres együttműködésre, aminek fontosságát Cathrina Claas-Mühlhäuser is kiemelte: „Nem csak a két családi vállalkozás hosszú távú aktivitásai kötik össze a CLAAS és az AXIÁL márkákat, hiszen mindkét cég egyformán nagy hangsúlyt helyez az ügyfelek sikerére is. Közös célunk, hogy a magyar gazdálkodók számára megfelelő eszközöket és innovatív digitális megoldásokat nyújtsunk, a jövőben várható kihívások hatékony leküzdéséhez.“

A konstruktív egyeztetést követően Harsányi Zsolt köszönetét fejezte ki a CLAAS Csoport magas rangú képviselőinek látogatásával kapcsolatban, kiemelve a folyamatos fejlődés fontosságát:

„A kezdetektől fogva kiemelkedő minőségű szolgáltatással kívánunk jelen lenni a piacon, mert hiszünk az értékesítés után is fenntartott jó ügyfélkapcsolat erejében.

Cathrina Claas-Mühlhäuser a Lexion kombájn kezelőivel
Cathrina Claas-Mühlhäuser a Lexion kombájn kezelőivel
Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük a működésünket, például új, robotizált magasraktárat építettünk Baján, illetve ugyanitt jelenleg is bővítjük szervizkapacitásainkat egy új épülettel. Felsőzsolcán szintén egy új telephely építése zajlik, valamint tervezés alatt áll további 3 műhelyépületünk is. Az ügyfélközpontúság része az életünknek, közös jellemzőnk a CLAAS márkával, és meghatározó része a jövő stratégiájának is, mindkét családi vállalkozásnál.“

Forrás: 
Axiál Sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Talajorvos­lás a nedvességmegőrzés jegyében

A Kukoricakör szakmai napot szervezett a vízmegőrzésről és a vízmegtartó gazdálkodásról. Zsembeli József, a MATE Karcagi Kutatóintézetének tudományos tanácsadója, intézetigazgató előadásában hangsúlyozta, hogy a hatékony gazdálkodáshoz elengedhetetlen a talaj kémiai, fizikai és biológiai állapotának az ismerete.

A vörösbor már nem kedvencük a franciáknak - egyre kevesebbet isznak belőle

A bor a francia kulturális örökség egyik alappillére. Viszont a trendek változnak, most Franciaországban sokkal kevesebb bort isznak, mint egy évtizeddel ezelőtt. A gallok egyik szimbóluma, a vörösbor, de ez iránt csökkent az érdeklődés a legnagyobb mértékben.

Dr. Birkás Márta a talajokról

A Talaj Világnapja apropóján Dr. Birkás Márta professzort arról kérdeztük, hogy mit jelent számára a talaj. Mi a tapasztalata az idei kihívások tükrében, változott-e és ha igen, akkor milyen formában a gazdálkodók hozzáállása a talajokhoz? Valamint, hogy a földműveléshez használt gépek az új kihívásoknak megfelelőek-e, vagy szükség lesz további innovációra a gyártók részéről ezen a területen?

A fügekaktusz minden porcikáját hasznosítják Szicíliában

A fügekaktusz termése ehető, és nemcsak eredeti termőhelyén, Mexikóban és Dél-Amerikában fogyasztják, hanem szerte a világon. Szicíliában is régóta termesztik, és a jó minőség, nagy méret érdekében speciális termesztéstechnológiát fejlesztettek ki. A térségben hagyományosan likőrt, lekvárt és fügesajtot is készítenek belőle, az utóbbi időben pedig aszalványt is.

A gépi látás javíthatja a tojásszámlálás pontosságát

A gépi látástechnológia segíthet a tojásiparnak leküzdeni azokat a problémákat, amelyek nehezítik a pontos számlálást.

A precíziós gazdálkodás egyik alapja a talajinformáció

Dr. Dobos Endre, egyetemi tanár, a Magyar Talajtani Társaság elnöke szerint, a precíziós gazdálkodás egy csodálatos dolog. Fontos lehet megvizsgálni kicsit, hogy tudományos oldalról és különösen a talajos oldalról hogyan is néz ki ez az új gazdálkodási forma.

Kovamoszatoktól tanulnak a napelem gyártók

A kovamoszat üvegszerű héja segít a fény energiává alakításában gyenge megvilágítású körülmények között, írja a sciencedaily.com. A módszert jól felhasználhatják a napelem gyártók is, bár valószínűleg hazánkat ez a fejlesztés kevéssé érinti, jelenleg…

Növénynemesítők találkozója

Emléknappal ünnepelte meg a Növénynemesítők Egyesülete azt a korszakos jelentőségű, első magyar növénynemesítési könyvet, amelyet éppen 200 évvel ezelőtt adtak ki. A jeles alkalmat konferenciával is egybekötötték, ahol a magyar növénynemesítés kiváló professzorai ismertették az szántóföldi és kertészeti növénynemesítés kutatás-fejlesztésének és oktatásának helyzetét és kihívásait.

A jó talaj aranyat ér - van, akinek egy unciányit

Nem véletlenül választotta a címben szereplő gondolatot mottójául az Agro.bio Hungary Kft. évzáró-évnyitó rendezvényén. A talaj ügyét szívén viselő cég elsősorban szerette volna felhívni a figyelmet legfontosabb termelő eszközünkre, másrészt az Aranykorona akció keretében fődíjként egy uncia befektetési arannyal térhetett haza a szerencsés gazdálkodó.

Az ügyfelekért és a dolgozókért

Több, mint 10 évvel ezelőtt döntötték el, 2012-ben pedig bele is vágott nagyszabású telephely-fejlesztési programjába az AXIÁL Kft. Azóta 10 új telephelyet adtak át és ötöt újítottak fel. A legújabbat a napokban avatták Felsőzsolcán.