0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Három sarki farkas született a Nyíregyházi Állatparkban

Három sarki farkas (Canis lupus arctos) kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban.

A több mint kéthetes kölykökön szerdán végezték el az első orvosi vizsgálatot a park szakemberei, a két kan és egy szuka ivarú állatok 1,6-1,8 kilogramm súlyúak – közölte Révészné Petró Zsuzsa, a park oktatási osztályvezetője az MTI-vel.

Mint elmondta, a kicsik életkoruknak megfelelő fejlettségűek, az általános állapotfelmérés mellett féreghajtót és vakcinákat is kaptak az állatorvosoktól. A kétéves anyaállat 63 napi vemhesség után hozta világra kölykeit a maga készítette kotorékban, az állatpark farkaskifutójának egyik félreeső zugában.

Az utódok hathetes korukig anyatejjel fognak táplálkozni, majd fokozatosan szoknak át a szilárd táplálékra, amely a farkasok esetében elsősorban húst jelent. A tejtáplálás és a húsevés közötti átmeneti időszakban felöklendezett táplálékot kapnak majd anyjuktól.

A kis sarki farkasok szeme már kinyílt és hamarosan kúszás helyett már járni is képesek lesznek. Az ivarérettséget a nőstény kétévesen, míg a hímek háromévesen érik majd el – ismertette a szakember.

A természetben Észak-Amerika sarkkörön túli területein honos állat a farkasok egyik legnagyobb testű alfaja. Tundrán él kisebb családi közösségekben, télen esetenként a családok nagyobb hordákba verődnek. Jellegzetességük az egész évben fehér bunda, amely a kifejlett egyedekre jellemző, a kölykök azonban az első vedlésig a rejtőzködést segítő sötétszürke színűek maradnak.

Forrás: MTI