0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A természet védelme és őrzése közös feladatunk

„A természet védelme és őrzése közös felelősségünk és feladatunk” – emelte ki ünnepi beszédében Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az Erdők és a Föld Napja alkalmából a fővárosi Vajdahunyad-várban tartott ünnepségen, melyen szakmai díjak átadására is sor került.

„Úgy éljünk, hogy minden nap a fák napja legyen, úgy éljünk, hogy minden nap a Föld napja legyen” – fogalmazott az Agrárminisztérium miniszterhelyettese ünnepi köszöntőjében, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár konferenciatermében, pénteken.

Az agrártárca miniszterhelyettese elmondta azt is,

hazánkban folyamatosan nő a fával borított területek nagysága, jelenleg hazánk 25,4 százalékát borítja erdei fa és cserjefajokból álló vegetáció. A fásítási programokat kormányzati programok ösztönzik.

Farkas Sándor beszélt arról is, helyes stratégia volt 2010 óta az erdei ökoturizmus nagyarányú fejlesztése. Az állami erdőgazdaságok mintegy 27 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztést hajtottak végre, évente 4 milliárd forintot fordítanak ennek fenntartására.

Az Erdők Világnapja és a Föld Napja alkalmából tartott ünnepségen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár és Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár szakmai díjakat adtak át.

 

A kitüntetett listáját elolvashatja: Itt 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu