0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Ízletesebb a német, mint az olasz

A németországi Wesselingben működő Fruchthansa GmbH szabadföldi rukkolát termeszt és forgalmaz. 

Timo Heep ügyvezető igazgató szerint jól indult az idei szezon, az időjárás kedvezett a rukkola fejlődésének, a szabadföldi állományt várhatóan októberig tudják majd értékesíteni. A saját területükről betakarított 4-5 tonna mellett Olaszországból is vásárolnak, így egész évben el tudják látni a vevőiket az egészséges salátafélével.

A német rukkolát elsősorban helyben értékesítik, a kora reggel vágott árut csomagolják, majd a helyi élelmiszerboltok központi raktáraiba szállítják.

Elmondásuk szerint ez valamivel nagyobb levelű és ízletesebb, mint a fiatalabb állapotban betakarított, Olaszországból érkező. Idén az inputanyagok (vetőmag, műtrágya) és az energia árának emelkedése miatt drágábban értékesíti a vállalat a zöldséget. A termést flowpack tálcába csomagolják, aminek a beszerzése most rendkívül nehéz; emiatt több termelő is igen nehéz helyzetbe került, azonban a Fruchthansa GmbH jó kapcsolatrendszerének köszönhetően végül megoldást talált a gondra. A cég a rukkola mellett más bébisaláta-féléket, valamint endíviát, jégsalátát, zöld és vörös lollo típusú, valamint tölgylevél salátát is forgalmaz, bio és konvencionális termesztésből egyaránt.

Forrás: Kertészet és Szőlészet