0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Lezárult a nyomozás egy illegális hüllőtenyésztővel szemben

Lezárult a nyomozás annak a kecskeméti férfinak az ügyében, aki engedély nélkül kereskedett védett hüllőkkel és kétéltűekkel - közölte Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a 47 éves férfi ellen természetkárosítás bűntette miatt indult eljárás.

A férfi a gyanú szerint 2020 óta tenyésztett védett hüllőket és kétéltűeket az otthonában, és kereskedett velük természetvédelmi hatósági engedély nélkül.

A nyomozás során fény derült arra is, hogy az állatokat egy nemzetközi börzén vásárolta, majd egy holland társaságot megbízva Japánba szállíttatta, ahol értékesítette.

A férfi lakásán 73 védett állatot foglaltak le a rendőrök, ezek értéke meghaladja a kétmillió forintot. A gyanúsított miloszi faligyíkot, olasz gyíkot, kanári-szigeteki gyíkot, közönséges dajkabékát, tarka korongnyelvű békát, mocsári teknőst, miloszi vízisiklót, kockás siklót, leopárd siklót, négycsíkos siklót, balkáni zöld gyíkot és páncélos seltopuzikot is tenyésztett – írja a police.hu.

Az illegális állattartónak hamis magánokirat felhasználása miatt is felelnie kell, mivel valótlan igazolásokat állított ki az egyedek származásáról, szaporításáról és birtoklásáról, majd ezeket adta vevőinek.

A gyanúsított a kihallgatásán beismerte bűnösségét. Ügyében a nyomozást a napokban lezárta a kecskeméti rendőrkapitányság és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Forrás: MTI