0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 1.

Kevésbé viselte meg a járvány a magyar söripart

A nagy sörpiacokhoz képest a magyarországit kevésbé érintette érzékenyen a pandémia. Ennek oka, hogy jó a szektor munkaerő-megtartó képessége, a foglalkoztatói létszám még nőtt is a Covid alatt.

„Az ágazatunk jövője annyira kiszámítható, mint a nemzetgazdaságé. Azt lehet látni, hogy az élelmiszer-termelés a magyar kormány részéről egy kedvezményezett tevékenység, mi erre építünk.

A magyar söripar az élelmiszer-ágazat számottevő részét adja, így bízunk benne, hogy a többi termelőhöz hasonlóan számunkra is kedvező, beruházásokat ösztönző döntések fognak születni.”

– nyilatkozta a Világgazdaságnak Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

Elmondta, hogy az újabb fejlesztéseknél a cél a kíméletesebb eljárások alkalmazása. Olyan élesztőtörzseké lesz a főszerep, amelyekkel a fermentációs folyamat közben nem képződik etanol, csak olyan alkoholok és észterek, amelyek a kívánt ízélmény elérését biztosítják.

A nemzetközi trendekkel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy fordulni látszik a kocka: a kisüzemek kreativitása inspirálja a nagyobbakat, azonban a kisebb kapacitások mellett az önálló technológiafejlesztés rendkívül költséges, ezért a kis főzdék nem tudtak a vásárlói igényeknek megfelelően megújulni.

Forrás: vg.hu