„Az ágazatunk jövője annyira kiszámítható, mint a nemzetgazdaságé. Azt lehet látni, hogy az élelmiszer-termelés a magyar kormány részéről egy kedvezményezett tevékenység, mi erre építünk.
– nyilatkozta a Világgazdaságnak Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
Elmondta, hogy az újabb fejlesztéseknél a cél a kíméletesebb eljárások alkalmazása. Olyan élesztőtörzseké lesz a főszerep, amelyekkel a fermentációs folyamat közben nem képződik etanol, csak olyan alkoholok és észterek, amelyek a kívánt ízélmény elérését biztosítják.
A nemzetközi trendekkel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy fordulni látszik a kocka: a kisüzemek kreativitása inspirálja a nagyobbakat, azonban a kisebb kapacitások mellett az önálló technológiafejlesztés rendkívül költséges, ezért a kis főzdék nem tudtak a vásárlói igényeknek megfelelően megújulni.