0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

I love Bükk – új kiadvány a hegység turisztikai attrakcióiról

Az Ünnepi Könyvhét előtt jelent meg Bózsó Gyula legújabb könyve. Az I love Bükk címet viselő kiadvány abszolút hiánypótló a maga nemében. Megszületésével a Bükk hegység első turisztikai élménykönyve valósult meg. Fellapozva az olvasó hamar rádöbbenhet, hogy a hegység milyen hatalmas kincseket tartogat az itt élőknek és az ide látogatóknak egyaránt.

A „ZSÓFIA a kilátók királynője” alcímet viselő kötetben mindenki talál érdekességeket Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontjáról.

Mindehhez a sorvezetőt Lillafüred és a kilátók királynője, az újjászülető Zsófia jelenti.

A kilátó, amely évtizedeken keresztül nyomon követte a hegység történéseit, néma tanúja volt számtalan emlékezetes eseménynek. A torony, amely az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. jóvoltából ismét várja a turistákat, kirándulókat.

A 180 oldalas, gyönyörű fotókkal illusztrált könyv elsősorban a Bükk természeti szépségeire koncentrál, de bemutatja a környék településeit, valamint azokat az építészeti alkotásokat is, melyek ma már elválaszthatatlanul hozzátartoznak a hegységhez.

Lillafüred, a kisvasút, a libegőpark, a csillagda, a Palotaszálló – a teljesség igénye nélkül csak néhány a kiadványban bemutatott turisztikai attrakciók közül, amelyeket meglátogatva igazán emlékezetessé válhat egy-egy kirándulás.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetőjeként dolgozó Bózsó Gyula így vall a könyvről: a munkám során, több mint 10 éve tervezem, építem, szépítem, és közben persze fotózom a Bükk-hegység közjóléti objektumait. Ez a kiadvány ennek a két tevékenységnek az aranymetszése lett.

Bózsó Gyulának nem ez első könyve. Tavaly jelent meg Az ERDŐ finom című rendhagyó alkotása. Ez egy kivételes – és egyben hiánypótló – erdei gyűjteményes kötet, melyben bemutatja az erdőben található különleges ehető alapanyagokat. Teszi mindezt úgy, hogy közben az erdei csúcsgasztronómia világába is bevezeti az olvasót.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt. közlemény