0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Környezetkímélő beruházást adtak át Nemesvámoson

A Green Csoport és a Jager Csoport nemesvámosi beruházásánál alkalmazott újszerű technológia új szemléletet honosít meg az agráriumban, amelynek lényege, hogy nem szennyezi a környezetet, hanem fejleszti azt - mondta Nagy István agrárminiszter a Veszprém megyei településen elkészült üzemcsarnok átadásán csütörtökön.

Nemesvámoson a mezőgazdaságban használatos műanyag fóliahulladék felhasználásával készült termékeket gyártanak, így mentesítik a környezetet a szennyeződéstől, egyben hatalmas lépést tesznek a körforgásos gazdaság megvalósítása felé – emelte ki a miniszter. Nagy István elismerését fejezte ki Csatári Lászlónak, a Jager Csoport tulajdonos ügyvezetőjének, hogy kifejlesztette a technológiát, amelynek során a felhasznált műanyag tisztítása és az ezzel járó környezetszennyezés nélkül készítenek új termékeket.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy

országszerte már mintegy száz begyűjtő ponton adható le a mezőgazdaságból származó műanyag hulladék. 

Nagy Lajos, a Green Csoport tulajdonos ügyvezetője ismertette: a két cég együttműködése során a Jáger Csoport ügyvezetője által kifejlesztett agglomerációs technológiát a Green Technológia Kft. meghonosította a mezőgazdaságban. Az új technológia lehetővé teszi, hogy – ellentétben a korábban használt módszerekkel -, szennyezést hordozó műanyag termékeket is felhasználjanak az agglomerátum gyártása során – közölte.

A műanyag hulladék újbóli felhasználásával olyan termékeket állítanak elő, amelyeket szintén a mezőgazdaságban tudnak alkalmazni. Mintegy 15 különböző terméket állítanak elő az üzemben, köztük csöveket, mezőgazdaságban használatos hálót, munkavédelmi padozatot. Az új csarnok mintegy 600 négyzetméteres, 170 ember dolgozik az üzemben.

Forrás: MTI/AM