0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Egy hétvége, három VB, öt érem

Szegeden, a Maty-éren rendezték meg a XIV. Veterán, a IV. Masters és a XXIII. Mozgáskorlátozott Világbajnokságot. A Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (CIPS) elnöke rendkívül sikeresnek minősítette a jó hangulatú, sportszerű világrendezvényt. 24 nemzet 46 csapat vett részt a Magyar Országos Horgász Szövetség által megrendezett eseményeken. Nemzeti válogatottunk tagjai összesen öt érmet szereztek.

A 2018-as klubcsapat-vb után a halállomány és a pálya adottságai miatt ismét a Maty-érre esett a szervezők választása. Idén a busa nem számított a fogásba, de a Maty-éren ponty, ezüstkárász, dévérkeszeg, sőt nem ritkán compó is horogra került.

A MOHOSZ közösségi oldalán vasárnap reggel azt írták, van reális esély a „megcsípni dobogós helyezéseket”, hisz mozgáskorlátozott csapatunk és veterán válogatottunk is a második helyen fordult, egyéniben pedig Csala Tibornak, Jónás Györgynek és Timár Gábornak volt jó esélye a legjobbak között maradni. Masters válogatottunk a 6. helyen fordult, Erdei Attila pedig éremesélyesként várta a folytatást. Ilyen előzmények alapján nem volt meglepetés az öt érem.

A veterán világbajnokságon Olaszország mögött ezüstérmes lett a magyar csapat, a bronzérmet Anglia csapata szerezte meg.

A magyar csapat tagjai: Timár Szabolcs kapitány, Horváth László másodkapitány, Czakó János, Jónás György, Szénási Béla, Timár Gábor, Varga József versenyzők; Demeter Attila, Vörösházi György, Gyurkovics Gyula, Timár Dóra, Csöregi Balázs, Pausits Imre segítők.

Ugyancsak a veteránok között az egyéni versenyben az olasz Rodolfo Frigieri lett a világbajnok, Timár Gábor ezüstérmes, Didier Montaroup (Franciaország) pedig bronzérmes. Mindhárom versenyző 4 pontot ért el, közöttük a fogott hal mennyisége döntött.

A mozgáskorlátozott világbajnokságon Horvátország, Olaszország és Magyarország szerette meg a dobogós helyeket.

Nemzeti válogatottunk összetétele: Horváth Gyula Gábor kapitány, Galambos Sándor másodkapitány, Botos István, Csala Tibor, Gurisatti Gyula, Jámbor János, Jéger Szabolcs versenyzők; Szász Attila, Halász Szilveszter, Nagy Róbert, Jámbor Dávid, Szűcs Tamás, Forgács Gábor, Varga Tamás segítők.

A kategória egyéni versenyét Zlatko Poparič (Horvátország) nyerte, Mensur Rosič (Horvátország) és Csala Tibor előtt.

A masters világbajnokságon nemzeti válogatottunk a hetedik helyen végzett, itt Bulgária szerezte meg a világbajnoki címet.

Itt is született egy szép magyar eredmény, Ratko Ristič (Szerbia) és Rumen Vidov (Bulgária) mögött Erdei Attila Csaba szerete meg a bronzérmet.

A magyar csapat: Timár Dániel kapitány, Baruta Richárd másodkapitány, Ambrus Tibor, Erdei Attila Csaba, Faragó Róbert, Heimann József, Papp József versenyzők; Faragó Róbertné, Tóth Szilvia, Csató Anita, Papp-Kósa Gabriella, Borda Zsolt, Fodor István segítők.

A záró rendezvényen prof. Ugo Claudio Matteoli, a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (CIPS) elnöke rendkívül sikeresnek minősítette a jó hangulatú, sportszerű világrendezvényt.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/MOHOSZ