0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Nyaraljon szőlőskertekben!

Szőlőskert kategóriával bővült az egyik legnagyobb szálláskereső portál.

Vineyards, azaz szőlőskertek kategóriával bővült az Airbnb szolgáltatása, mely már 100.000 szálláshellyel várja a világ minden táján a borkedvelőket.

Egy szőlőültetvény meglátogatása egyre népszerűbb szabadidős tevékenység, akár kis kirándulásról vagy egy hosszabb nyaralásról legyen szó. Az egyik legnagyobb szálláskereső portál úgy döntött, hogy

kihasználja ezt az új, és egyre népszerűbb trendet, és létrehozta ezt a külön kategóriát, ahol a világ minden tájáról érkező utazók szállást foglalhatnak álmaik borászatában.
Egy szőlőültetvény meglátogatása az egyik legjobb módja annak, hogy jobban megbecsüljük a bort – elvégre a megkóstolása egy dolog, de látni a terroir-t egy másik dolog. És ha borvidékre utazik az ember, valójában soha nem rossz ötlet egy pincészetben megszállni, mivel általában garantálja a borokkal való ismerkedést, a borkóstolást, ha a napi kalandok véget értek.
 

Nagyszerű nyaralást keres? Mit szólna egy látogatáshoz egy szőlőültetvényen, ahol megismerheti a borok titkait, remekül szórakozhat a lassabb tempójú élet jegyében, és többet tudhat meg a borról, mint az összes könyvből? Ha érdekli a dolog, de nem tudja, hogyan találja meg a megfelelő helyet, az Airbnb a segítségére siet, szól a reklámjuk.  

 Az Airbnb már jó ideje szokatlan megoldásokkal bővíti kínálatát, a közelmúltban a klasszikus kategóriák mellé bevette például a kempingeket és a lakóhajókat is. Most a szőlészetek és borászatok kerültek sorra. Mindez azért, mert a turizmus egyre nagyobb érdeklődést mutat a kulináris utazások iránt, beleértve a szőlőültetvényeken való időtöltést is. Sok borászat kínál olyan szállásokat, amelyek aligha nevezhetők hagyományos szállodának. Ezek pedig egyre keresettebbek a különlegességre vágyó turisták körében. Innen ered az a kezdeményezés, hogy a szőlőültetvények is bekerüljenek a kínálatába.

Az új kategóriában számos ajánlatot találnak a borkedvelők – lehet választani kúriák, tipikus panziók,  magánszálláshelyek, borházak, szőlősorok között megbújó romantikus kis kunyhók, sőt még sátorhelyek között is.  

A borturizmus népszerűségét mutatja, hogy éppen csak létrehozták  ezt a platformot,  máris  100 000 szálláskínálat közül lehet választani szerte a világban.  Biztosak benne, hogy ez a szám tovább növekszik, és a borászati üdülések iránti érdeklődés nem csökken.

A The Drinks Business  felmérése szerint 2021-ben több mint kétszeresére nőtt az érdeklődés az olyan egyedi helyek iránt, mint a szőlőültetvények, faházak és történelmi otthonok 2019-hez képest. Eközben az Airbnb-n található szőlőültetvények átlagosan 11 000 dolláros többletbevételre tettek szert az oldalról érkező  felhasználóktól.

Úgy vélik, hogy ez jó és hasznos szolgáltatás azoknak a turistáknak, akik nem a megszokott üdülési formákat, hanem a különlegességeket keresik, és a szőlészetek,  borászatok számára, amelyek a kulináris turizmusnak köszönhetően bővíthetik lehetőségeiket.

Forrás: magyarmezogazdasag/foodandwine.com