0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Kerüljük el a ráncokat és tartsuk egészségesen a bőrünket csicseriborsóval

Az egészséges táplálkozásból, megfelelő mennyiségű testmozgásból, minőségi alvási rutinból és a következetes bőrápolásból álló életmód biztosan segíthet a bőr egészségének elérésében és fenntartásában. De ezt a sort kiegészíthetjük a csicseriborsó csodálatos hatásával is…

A csicseriborsó vasat és rezet tartalmaz, ami fokozza a bőr vérkeringését, így segít a méreganyagok kiürítésével a ragyogó bőrt elérni.

A garbanzóbab, avagy közismert nevén csicseriborsó egy tápanyagban gazdag hüvelyes.

Fehérjét, rostot, magnéziumot és más, a szervezet megfelelő működéséhez szükséges alapvető tápanyagokat tartalmaz. A csicseriborsó belülről az egészséget javíthatja, kívülről pedig a bőrt. De vegyük figyelembe, hogy nem egy összetevőn, múlik a bőrünk állapota: az egészséges táplálkozásból, megfelelő mennyiségű testmozgásból, megfelelő alvási rutinból és következetes bőrápolásból álló életmód kombinációja, amely biztosan segíthet a bőr megfelelő egészségének elérésében.

Csicseriborsó hatása a bőregészségére

Segít a hormonok szabályozásában: ezek a hüvelyesek szabályozhatják a hormonokat a szervezetben, ami segíthet csökkenteni a hormonális egyensúlyhiány miatt kialakuló pattanások kockázatát.

Hozzájárul a bőr felszínén található ráncok kezeléséhez: mivel a csicseriborsó magas magnéziumtartalmú, kiegyensúlyozza a bőrben lévő zsírsavakat, ami

segíthet a bőr rugalmasságának növelésében, a ráncok és a finom vonalak elkerülése érdekében.

Elhalványítja a sötét foltokat: a B-vitaminban és magnéziumban gazdag csicseriborsó segít hámlasztani a bőrt, és megszabadulni a beágyazódott szennyeződésektől, elhalt hámsejtektől és a sötét foltoktól.

Jótékony hatással van a bőr vérkeringésére: a csicseriborsó vasat és rezet tartalmaz, amik fokozzák a bőr vérkeringését. Ez segít abban, hogy a méreganyagok kiürítése révén ragyogó bőrt érjünk el.

Praktikák a bőr felszínén

Íme néhány módszer arra, hogy a csicseriborsót a bőrünk felszínén használhatjuk:

  • Arcmaszkként: keverje össze a csicseriborsólisztet túróval vagy mézzel és citromlével. Majd vigyük fel az arcunkra, és hagyjuk rajta hatni, majd néhány perc múlva öblítsük le. Ezzel segíthetünk abban, hogy a bőrünk puha és rugalmas legyen.
  • Bőrradírként: a csicseriborsólisztet és némi rizslisztet keverjük össze vízzel vagy tejjel, vigyük fel az arcunkra, és hagyjuk megszáradni. Ezt követően masszírozzuk le, majd öblítse le vízzel.
Forrás: timesnownews.com