0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Dinnyebólé mézzel, pezsgővel, nem csak kánikula idején

Meleg van! Mit meleg, forróság! Jól esik hát az árnyékban, a parton, vagy csak otthon a kertben, a nappaliban egy kis jeges italozás, desszertezés. A bólé egyik előnye, hogy italnak és akár desszertnek is tekinthetjük.
Másik előnye, hogy viszonylag könnyen elkészíthető és különlegessé tesz bármilyen eseményt, találkozót.

A méz előnye pedig, hogy segíti szervezetünkben az alkohol lebontását: lásd cikkünket itt!  

Hozzávalók a dinnyés, mézes bóléhoz:

  • 1 görögdinnye
  • 100 ml konyak
  • 1 üveg félszáraz vörösbor
  • 1 üveg pezsgő
  • ásványvíz
  • 1 citrom leve
  • citromfű díszítésnek és ízesítésnek
  • 5 evőkanál méz, ízlés szerint
  • jégkockák

Előkészítés

  1. Magozzuk ki a dinnyét, daraboljuk apró kockákra és tegyük egy tálba;
  2. Öntsük le a konyakkal és tegyünk hozzá mézet, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe;
  3. A következő nap, rakjuk az egészet egy bólés-tálba és öntsük bele a lehűtőtt vörösbort;
  4. Ezután adjuk hozzá a citrom levét és szórjuk rá a citromfüvet;
  5. A pezsgőt és a jégdarabokat legjobb röviddel a fogyasztás előtt hozzáadni;
  6. A bólét ezután ízlés szerint még mézzel édesíthetjük, illetve ásványvízzel hígíthatjuk.

Ajánljuk még: 

Medvefogó nem csak vadászoknak (italrecept)

Mézeskalács gluténmentesen

Forrás: magyarmezogazdasag.hu