Back to top

Nyaralás Vlagyimir Putyin nyomában

Az oroszok egy új turisztikai csomagot népszerűsítenek, amely azokat a helyeket, városokat és látnivalókat fűzi fel egy útvonalra, amelyeket Vlagyimir Putyin szívesen látogat meg nyaralásai során.

Az ukrán-orosz háború óta Oroszország elszigetelődött a világban. Nemcsak a kereskedelem és a szolgáltatások, hanem a turizmus is leállt. Külföldi turistákra nem számíthatnak, de oroszok milliói vannak, akik, mint minden évben, most is a természetben szeretnék eltölteni a szabadságukat. A tehetősebbek valószínűleg Törökországba próbálnak majd menni, míg a kevésbé tehetősek - és ők alkotják a túlnyomó többséget - Oroszországban keresnek lehetőséget a pihenésre.  

Problémát jelent, hogy a turisztikailag legvonzóbb Krím-félsziget túl közel van a háborús konfliktus zónához, így a turisztikai vonzereje meredeken csökkent. Más régiók azonban igyekeznek kihasználni, hogy

az oroszok milliói idén inkább a hazai turizmust választják, ezért a helyi hatóságok igyekeznek a saját területükre vonzani a nyaralókat.

A szentpétervári Rostourism szövetségi turisztikai ügynökség öt új turisztikai útvonalat mutatott be, amelyek közül kettő Szibériába invitálja az utazni vágyókat. Az egyik szibériai útvonalnak nagyon különleges tematikája van -

ez az útvonal azokat a helyeket és látnivalókat fűzi egy csokorba, amelyeket Vlagyimir Putyin szívesen látogat meg szibériai nyaralásai és kirándulásai során. Az orosz elnök évek óta Szibériában tölti szabadidejét.

A Szibériai nyaralás elnevezésű program, ahogy a Rostourism által készített útvonalat nevezik, Tuvát, Hakasziát és a Krasznojarszki régiót foglalja magába. Azok, akik Putyin útvonalán nyaralnak, testközelből láthatják Szibériát, amely nyáron, a kemény és hosszú tél után forróvá és élettel telivé válik. Egyesíti a hihetetlenül szép természetet, a szibériai népek etnikumát, az egyedülálló műkincseket - a szkíta aranyat, a középső Jenyiszej őskori királyságainak sírjait, a tuvai kultuszhelyeket és sok más látnivalót - így méltatta az új szibériai útvonalat Zarina Doguzova, a Rostourism vezetője.

A Rostourism más szibériai látnivalókat is ajánl, többek között Kuzbas, tűz a szívben elnevezésű utazási programját is meghirdette, amely lehetővé teszi a szibériai szénmedence megismerését. Milyen látnivalókra számíthatnak a turisták, ha Kuzbasba induló kirándulást választják?

Többek között egy működő bánya meglátogatása vár rájuk, valamint a szénkészlet megtekintése mellett fagylalt kóstolása is.

A Taiga Info információi szerint a turisztikai útvonalak létrehozása az Orosz Szövetségi Turisztikai Ügynökség hosszú távú stratégiájának része, hiszen minden kerületben turisztikai útvonalhálózatot kell létrehozni, ahol összekötik a történelmi, néprajzi, gasztronómiai és természeti látnivalókat.

Forrás: 
rp.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Egy hét a csillagok alatt - már elindultak a programok

Augusztus 5. és 14. között országszerte több mint 80 helyszínen várják csillagászati bemutatókkal amatőr és hivatásos csillagászok az érdeklődőket az Egy hét a csillagok alatt elnevezésű programsorozaton.

Az ukrán gabonaszállító hajók már Nyugat-Európába felé is elindultak

Újabb három, gabonával megrakott hajó indul el Ukrajnából a Fekete-tengeren át pénteken, ebből kettő Nyugat-Európába tart. A hajók összesen mintegy 58 ezer tonna kukoricát szállítanak, közben újabb üres hajó indult el Törökországból, hogy felvegye rakományát Odesszában. A tengeri kereskedelem a héten indult újra a háború kitörése óta. A hajók biztonságát orosz, ukrán, török és ENSZ közreműködéssel szavatolják.

Élmények a pásztorok és madarak földjén

Az ország első nemzeti parkja, a Hortobágyi Nemzeti Park egész nyáron várja látogatóit gazdag programkínálatával, melyben mindenki megtalálja a megfelelőt, akár a természetbe vágyik, akár a kulturális értékeket kutatja.

Külföldi nyaralásra Bodri is csak útlevéllel mehet

Sokan szeretnék házi kedvencüket magukkal vinni a külföldi nyaralásra. A kötelező kisállat útlevél mellett a kisállat utaztatásának az Európai Unióban egységes szabályai vannak, a különböző országok pedig speciális feltételeket is előírhatnak - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal keddi tájékoztatójában.

Indulnak a Tokaji Borongolók

Tokajbusz elnevezéssel speciális buszjáratokat indít a hétvégétől a Volánbusz, segítve a borturizmust Tokaj-Hegyalján.

Elindult az első gabonaszállító hajó Ukrajnából - vajon célba ér?

Egyelőre óvatosan üdvözölték a világ vezetői az első Odesszából kifutott teherhajó hírét. A Razoni nevű, Sierra Leone-i lobogó alatt hajózó teherhajó fedélzetén 26 ezer tonna kukoricával hétfőn reggel hajózott ki, amit az EU az élelmiszerhiány enyhítése felé tett első lépésnek nevezett.

Naplementés esti túrák is várnak a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Hazánk középső részén két nagy folyó, a Duna és a Tisza ölelésében különleges, síkvidéki táj terül el, amely látszólagos egyhangúsága ellenére sokféle, változatos élőhelyet foglal magában. Egyszerre őrzi a természet állandó változásának nyomait és az itt élő emberek egymás örökébe lépő nemzedékeinek kézjegyét.

Lovasturisztikai hálózat épült ki Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön

Lovasturisztikai hálózat épült ki Észak-Magyarország és az Észak-Alföld régiók területén 700 millió forint uniós támogatásból - tájékoztatta a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Egyesület közleményben az MTI-t.

Mocsárvilágból turistaparadicsom

A VADEX Mezőföldi Zrt. erdőgazdálkodása mintegy 19 ezer, vadgazdálkodása pedig csaknem 30 ezer hektárra terjed ki a közép-dunántúli térségben. Összetett tevékenysége során arra törekszik, hogy a magas színvonalú tartamos erdőgazdálkodás mellett kiaknázza a termőhelyben rejlő lehetőségeket, miközben a térség lakossági-társadalmi igényeit is kielégíti.

A különleges kárpátaljai méz

Nyár derekára gyakorlatilag minden fontos dolog eldől a kárpátaljai méhészetekben. Ekkorra rég túljutottunk az ágazat éves jövedelmét alapjában meghatározó akácvirágzáson és az akácmézpergetésen, már csak a napraforgóval és a hajdinával bevetett táblák minél gyakoribb látogatása van hátra – no meg a begyűjtött termék értékesítése.