0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A gojitermesztés szakértője

Spanyolország Huelva tartományában található Európa legjelentősebb és legnagyobb tapasztalattal rendelkező gojibogyó-termelője. Az eredetileg Ázsiából származó gyümölcs beltartalmi értékei miatt népszerű szuperélelmiszernek számít.

Juan Carlos López Nicklaus, a GojiVital cég vezetője 2009-ben kezdett foglalkozni a termesztés lehetőségével Almontéban, miután többet megtudott a világ egyik legegészségesebb gyümölcséről. A vállalkozást két üzlettársával alapította 2011-ben, jelenleg Európa legnagyobb gojibogyó-ültetvényével büszkélkedhet. A tízhektáros ültetvény telepítéséhez Németországból szerezte be a növényeket. Korábban világszerte csupán a szárított gojibogyót ismerték, és a termés szinte kizárólag Kínából érkezett.

A GojiVital azonban frissen értékesíti a gyümölcsöt, és ebben egyáltalán nincs versenytársa.

A friss értékesítés mellett a bogyókból gyümölcslevet is készítenek. Kezdetben nehéz dolguk volt, hiszen senki sem ismerte igazán ezt a gyümölcsfajt, a termesztéstechnológiát maguknak kellett kidolgozniuk, és az értékesítési csatornák kiépítése is nagy feladat volt. Végül Németország legnagyobb szupermarketjében tudták eladni az első termést, ahol kampányt szerveztek a különlegesség népszerűsítésére. 2018-ban újabb ültetvényt telepítettek Almontéban. A cég vezetője úgy gondolja, hogy nincs rajtuk kívül más a piacon, aki ugyanennyire jól ismerné ezt a gyümölcsöt, az évek során összegyűlt tapasztalat hatalmas előny számukra egy olyan réspiaci termék esetében, amely egyébként nagyon függene az ázsiai importtól és az ezzel járó logisztikai és adminisztrációs bonyodalmaktól.

A vállalat igyekszik minél több termelőt ösztönözni az ültetvénytelepítésre, ezért tudásukat szívesen megosztják.

A termés mennyisége bokronként elérheti a kilenc kilogrammot. A gyümölcs magas antioxidáns-tartalmára alapozva egy német laboratóriummal kozmetikai termékek fejlesztésén is dolgozik a GojiVital.

Forrás: Kertészet és Szőlészet