0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megjelent a címer Bábolnán

Szépen fejlődnek a hibridek Bábolnán, de a hőség és a csapadékhiány még okozhat fejfájást, reméljük, hogy a beígért záporok ide is megérkeznek.

A 35. Bábolnai Gazdanapok kukorica-fajtabemutató sorait járva észrevehető, hogy néhány parcellán már megjelent a címer és virágzik a bibe.

A fajtasorban 9 nemesítőház az RWA Magyarország, a Limagrain Seeds, a Lidea Seeds, a Szegedi Gabonakutató, a Syngenta, a Pannon Genetic, a Corteva, a Marton Genetics, és a Tradisco Seeds összesen 42 különböző hibridjét vetették el.. Minden cég 1-1 hibridje virágzik már, mégpedig szinkronvirágzásban, azaz a címer és a bibe együtt lenetebb ezek közül mutatunk be párat:

 

Ajowan: (FAO 360) az RWA Magyarország Kft. hibridjének levelei már június elején gyönyőrű szélesek és fodrosak voltak, mostanra pedig megjelent a címer és a bibe is virágzik.

 

Limagold: (FAO 330-350)a Limagrain Kft. hibridje levelei már június elején erősek, szélesek és fodrosak voltak, mostanra pedig megjelent a címer és a bibe is virágzik.

 

ESz20301: (FAO 350) a LIDEA Seeds hibridje levelei már június elején erősek, szélesek és csavartak voltak, mostanra pedig megjelent a címer és a bibe is virágzik.

 

GK Bajnok: (FAO 390) a Szegedi Gabonakutató Kft hibridje levelei már június elején erősek, és csavartak voltak, mostanra pedig megjelent a címer és a bibe is virágzik.

 

SY Solandri: (FAO 390) a Syngenta Magyarország Kft. hibridje levelei már június elején szélesek és szép fejlettek voltak, mostanra pedig megjelent a címer és a bibe is virágzik.

 

FR 322: (FAO 300) a Pannon Genetic Kft. hibridje levelei már június elején erősek, és csavartak voltak, mostanra pedig megjelent a címer és a bibe is virágzik.

 

P9978: (FAO 390) a Corteva Agriscience. hibridje levelei már június elején erősek, szélesek, szépek és kissé csavartak voltak, mostanra pedig megjelent a címer és a bibe is virágzik.

 

Mv 272: (FAO 280) a Marton Genetics hibridje levelei már június elején fejlettek, gyönyörűek, szélesek és világoszöldek voltak, mostanra pedig megjelent a címer és a bibe is virágzik.

 

Barikello: (FAO 350) a Tradisco Seeds Kft. hibridje már június elején kicsit alacsonyabb és érettebb volt, mostanra pedig megjelent a címer és a bibe is virágzik.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu