0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Formatervezési díjat kapott a Steyr Terrus CVT

A nagy presztízsű RedDot formatervezési díjjal ismerték el a Steyr Terrus CVT traktor dizájnját. A zsűri értékelése szerint 2022 legelegánsabb traktorának formaterve hozzájárul a nagy teherbírású munkagép képességeihez, kényelméhez és hatékonyságához. A Steyr Terrus CVT 2015-ben jelent meg a gyártó kínálatában, mint az osztrák vállalat „zászlóstraktora”.

A 250-300 lóerős traktorkategóriában díjazott erőgép konstrukciója és dizájnja egyaránt megújult 2021-ben. Célszerűen kompakt felépítését elegáns külsőben sikerült megjeleníteni. Lekerekített formái, előre lejtő motorburkolata, csupa üveg, 360°-os kilátást biztosító, négyoszlopos kezelőfülkéje az eddiginél jobb kilátást tesz lehetővé. A vezetőfülke természetesen rugózott, felépítése ergonomikus és tetszetős. Rejtett fellépői, fém-műanyag sárvédői mind átgondolt megoldások. A vezetőfülkében mindössze 66 dB (A) zajszintet mértek, ami igen kedvező.

A Steyr Terrus CVT traktor 271 vag y300 lőerős hathengeres, 6,7 literes, 24 szelepes, FPT Stage V környezeti normájú motorokkal kaphatók.

Fokozat nélküli CVT-sebességváltójuk 50 km/h maximális sebességet tesz lehetővé. A motort és a sebességváltót S-Control automatika hangolja össze. Az automatikus kormányzást a vállalat S-Guide rendszere, az automatikus fordulást S-Thurn II rendszer teszi lehetővé.

Az erős hidraulika sokoldalúan használható, több fokozatú TLT-t hajt, a munkagépek által támasztott minden követelmény kielégítésére képes.

Az éjszakai munkavégzés biztonságáról 14 beépített LED-lámpa gondoskodik.

A traktor formatervét a CNHi Design Centre munkatársai készítették, az ünnepélyes díjátadóra pedig május 16-án került sor Berlinben, a Friedrichs-palotában.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság