Back to top

Családbarát Munkahely lett a Folly Arborétum

2020 után idén újra átvehette a Folly Arborétum és Borászat a Családbarát Magyarország Központ által kiállított Családbarát Munkahely és Családbarát Szolgáltató Hely tanúsító védjegyet. A minősítést azok a szolgáltató és munkahelyek kaphatják meg, akik elkötelezettek a családbarát szemléletű működésmód iránt.

A Családbarát Magyarország Központ által kiállított minősítést pályázás útján nyerhetik el azok a szervezetek, melyek nem csak hisznek a családi élet és a munkavállalói elkötelezettség közti egyensúlyban, de működésükben is ennek kialakítására törekednek. Az előszűrő kérdőív és a helyszíni auditvizsgálat alapján a Folly Arborétum és Borászat a Családbarát Munkahely és Családbarát Szolgáltató Hely kategóriákban 2020 után idén ismét elnyerte a minősítést tanúsító védjegyet.

A családbarát szemlélet nem csak szervezeti szinten, de szolgáltatásaik kialakításában és minőségi továbbfejlesztésében is kulcsfontosságú a Follyban.

„Számunkra kiemelten fontosak a családok – mind kollégáink családjai, mind pedig a hozzánk látogató családok.

Ennek szellemében működésünk és a munkavállalók foglalkoztatása során alapvető jelentőségű a családbarát jelleg biztosítása, ezzel összhangban állítottuk össze a Családbarát Intézkedési Tervet és gondoltuk át az infrastruktúra fejlesztését” – fejtette ki Folly Réka, a Folly Arborétum és Borászat negyedik generációs ügyvezető tulajdonosa.

A Follyban már a kert kialakításakor ügyeltek arra, hogy kisgyermekes családok számára is problémamentes, valódi élményt jelentő látogatást biztosítsanak, ennek érdekében folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat.

Az arborétumban tágas, szabadtéri játszóparkot alakítottak ki hintával, óriás mókuskerékkel és csúszdával a kicsik számára, de az étteremben találni családi társasjátékokat is.

A bejárat előtt családi parkolóhelyeket biztosítanak a gyermekekkel érkezők számára, kérhető babahordozó, mellékhelyiségeikben pelenkázó is található – igény esetén még pelenkát is biztosítanak. A kert alsó és középső részét úgy alakították ki, hogy babakocsival is bejárható legyen, és arra is figyeltek, hogy az étterem, a kávézó és a teraszok is jól megközelíthetőek legyenek. Az étlap összeállításánál a kínálatot minden korosztályra kiterjesztették: külön gondoltak a legkisebbekre is, emellett a pultnál a készlet erejéig bébiétel, gyermek étkészlet és előke is igényelhető.

Forrás: 
Folly Arborétum és Borászat

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A Magyarországon kiállított számlák 4 százalékát nem fizetik ki - de lesz még rosszabb az arány

Magyarországon a 2015-ös szintre esett vissza a fizetési fegyelem - közölte az EOS kintlévőség-kezelő és pénzügyi szolgáltató vállalat saját kutatása alapján szerdán az MTI-vel.

Századik születésnapját ünnepli a szegedi füvészkert

Százéves a Szegedi Tudományegyetem füvészkertje, a centenáriumot egész napos rendezvénnyel, fotókiállítással, gyermekprogramokkal és a Kaláka együttes koncertjével köszöntik szombaton - tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t.

Nyílt levél az energiaárak miatt

Tekintettel az energiaárak elmúlt hetekben tapasztalt rendkívüli emelkedésére, a német nagykereskedelmi és külkereskedelmi szövetség (BGA) nyílt levelet intézett a kancellárhoz és a szövetségi kormányhoz.

A méhész is vállalkozó 3.

Ez már a többedik cikkem, és végre elérek oda, hogy a méhészetről is elkezdjek beszélni. Az előző cikkek gondos után járást igényeltek több részletükben, mert hiába tudok valamit, ha le akarom írni, csak leellenőrzöm még egyszer. Ebben a cikkben erre nem volt szükség, ugyanis az elejétől a végéig kizárólag saját tapasztalatot írok le.

Rizling Vakáció: Főszerepben a badacsonyi Olaszrizling

Az eddigiekkel összhangban, október 14-16 között folytatódik a közel egy évtizedes múlttal rendelkező Bortriatlon, amelynek idei harmadik állomásában a Kárpát-medence legelterjedtebb fehér szőlőfajtája, az Olasz rizling kerül fókuszba. A Rizling Vakáció program keretén belül 10 helyszínen, számtalan meglepetéssel, boros játékkal, ínycsiklandó ételekkel és kiváló borokkal várják a látogatókat.

Ön is segítheti a halak védelmét

A lakosság segítségét kérik a halak vándorlását akadályozó magyarországi gátak feltérképezéséhez a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI).

Mától folytatódik a földértékesítési program

Újabb, 10 hektárnál kisebb földterületeket hirdetett meg értékesítésre a Nemzeti Földügyi Központ. A szántókra, rétekre és legelőkre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, a jogszabályban foglalt feltételeket figyelembe véve lehet elektronikusan vételi ajánlatot tenni.

Karitatív programokkal a gyerekekért

A Corteva globális mezőgazdasági vállalatként elkötelezett a befogadás, sokszínűség és méltányosság elősegítése mellett. Az összetartozás kultúrájának ápolásával, a munkaerő sokszínűségének konkrét munkavállalói képviseleti célokkal történő növelésével és külső befolyásának erősítésével a vállalat úgy véli, hogy jelentős pozitív hatást tud generálni munkavállalóira, a fogyasztókra, a környezetre és a gazdálkodókra.

Dióliget nem csak diófákkal

„Fiatal vállalkozók lévén abban hiszünk, hogy meg kell találni a saját utunkat, amit követve sikeresek lehetünk, ha tanulunk, és ha emellett tartani tudjuk a minőséget” – vallja Szabó Dániel és felesége, Szabó-Hajós Tímea. Ők álmodták meg és hozták létre a magyar falusi élet régmúltját, az agrárium szépségeit és hagyományait felidéző Dióligetet Óhídon.

Itt az ideje, hogy éljen az energiahatékonysági adókedvezménnyel

A mostani piaci környezetben a családok mellett a vállalatok életében is fokozottan előtérbe kerül az energiahatékonyság. Az alapvető termelési, működési költségek akár a többszörösére is növekedhetnek, ami sok cég esetében végzetes lehet, ha nem tudják a költségeket racionalizálni.