Back to top

Idén is folytatódik a nemzetközi Szilvásvárad Masters versenysorozat

A tavalyi nagysikerű Szilvásváradi Masters versenysorozat folytatásában 2022. július 14-17. között újabb nemzetközi szintű fogathajtó versenynek ad otthont a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont.

Fotó: MTI - Komka Péter

A három lovassport szakágat összefogó Masters versenysorozat célja, hogy Szilvásváradot a közép-európai lovassport zászlóvivőjeként ismét bekapcsolja a világ lovassport vérkeringésébe. elősegítve ezzel a hazai lovaságazat stabilitását is.

Szilvásvárad nagy hagyományokkal rendelkező fogathajtó versenyhelyszín, idén a nemzetközi versenysorozat első állomásának keretében 80 fogat mérheti össze tudását Európa egyik legnagyobb lovas stadionjában

- emelte ki Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója. Hozzátette: a hétvégi Nemzetközi Fogathajtó versenyen (CAI3*-H1, H2, CAI3*-H4, WCupQ) 7 nemzet, 73 hajtó, mintegy 260 lóval méretteti meg magát 18 kategóriában.

Cseri Dávid (b2), mellette Horváth László (b), Dallos Gyula (j2) és Szaniszló László
Cseri Dávid (b2), mellette Horváth László (b), Dallos Gyula (j2) és Szaniszló László
Fotó: MTI - Komka Péter

Az igazgató kifejtette, a Lipicai Lovasközpont a világ azon kevés versenypályáinak egyike, amely minden lovassport szakágat egy helyen tud kiszolgálni. Európa egyik legnagyobb lovas stadionja pedig már többször is bizonyított, számos nemzetközi verseny került megrendezésre, magas számú nevezővel és kiváló visszajelzésekkel a több ezres nézőközönség részéről is. A Szilvásváradi Masters versenysorozat folytatásában 2022. július 28-31. között a legjobb hazai és nemzetközi díjugartókat láthatják majd az érdeklődök a Szalajka-völgy bejáratánál lévő Lovasközpontban.

Részletek a menesgazdasag.hu oldalon elérhetők.

Forrás: 
Agrárminisztérium

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Izlandilovas sikerek

Új lófajtát és sportot honosítottak meg a tatai izlandilovasok, akik történelmi sikerük után sem állnak meg. Augusztus 4–7. között a Hannover melletti Nöpkében rendezték meg az izlandilovas Közép-Európa-bajnokságot, amelyen Magyarország először képviseltette magát, és amelyről két éremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal tért haza versenyzőnk.

Jól indult a felkészülés, de halasztják a vb-t

Hét év után van újra felnőtt csapat a világbajnokságra; öt elkötelezett, szorgalmas lovassal és hat nagyszerű lóval készülhet Magyarország. Ennek kapcsán beszélgettem a válogatott szövetségi kapitányával és három válogatott-taggal a felkészülésükről, lovaikról, esélyekről.

Kovács Henri Ígéretes fiatal lovai

A megszokottnál majd egy hónappal hamarabb, közvetlenül a Szil­vásvá­radon megrendezett országos bajnokság utáni hétvégén, szeptember első felében tartották a XXXIX. Tenyészversenyt a budapesti Nemzeti Lovardában.

Testvérek közt

A nyár utolsó előtti hétvégéjén Kisbér-Ászár adott otthont az FEI gyermek, junior, U25-ös hajtók Európa-bajnokságának, mely fantasztikus eredménnyel zárult, két egyéni aranyat és csapatbronzérmet hozott hazánknak.

Magyar páros a római lovastusa-világbajnokságon

A 2022-es lovastusa-világbajnokságot Rómában, azon belül is a Pratoni del Vivaro fennsíkon rendezték, a Castelli Romani Nemzeti Park nyújtotta gyönyörű háttérrel. Ez a világbajnokság különleges volt, hiszen több mint húsz év után drukkolhattunk először magyar lovasnak. A mezőnyben a világ legjobbjai mérték össze tudásukat, de a kilencven lovasból még így is húszan nem tudták befejezni a versenyt.

Méhészet: melyik anya a jó anya?

A közelmúltban a Méhészet szaklap egyik cikkében az időszerű teendők olvasása közben megragadt egy mondat a fejemben, és nem hagyott nyugodni. Az akác utáni teendők egy zárójelbe tett mondatrésze (a rajbölcsőből kelt anya hajlamosabb a rajzásra) sarkallt írásra. Mivel az ördög a részletekben rejlik, úgy gondoltam, bontsuk ki ezt a témát bővebben.

Jó szomszédság a medvével - a kerítésen múlik

Jó kerítés, jó szomszédság – tartja a mondás, ami különösen igaz, ha nagyragadozók élnek a közelben, mint a farkasok vagy medvék.

Vadöröm a KÁN Egyetemi Napokon

„Van, ami állandó: a bőszénfai szarvas és a Robi szaftja” – nyilatkozta Szalay Zsigmond egyetemi docens, a MATE Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézetének tanszékvezetője a KÁN Egyetemi Napokon rendezett főzőbajnokságon.

A vasúti szállítás jelenthet mentőövet a hazai gabonapiac számára

A Hungrail Magyar Vasút budapesti konferencia egyik szekcióján az ukrán gabona hatékonyabb továbbításának feltételeit és kihívásait ismertették. Az október 4-ei rendezvényen Záhonyt kiemelt stratégiai fontosságú átkelőnek aposztrofálták az átmenő gabonaszállítmányok miatt, azonban a számos technológiai és logisztikai nehézség nehezíti az áru gördülékeny áramlását.

Súlyos járvány dúl Indiában: eddig százezer marha veszett oda

Eddig közel százezer szarvasmarha és bivaly hullott el Indiában bőrcsomósodáskór következtében, és több mint 2 millió állat fertőződött meg. A betegség úgy tűnik, egyelőre megállíthatatlanul terjed az országban.