0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 17.

Rókusfalvy felel a magyar bormarketingért

Július 1-jétől Nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor Rókusfalvy Pál borászt, korábbi műsorvezetőt, kommunikációs szakembert - derül ki a Magyar Közlönyből.

Rókusfalvy feladata lesz többek között a Nemzeti Bormarketing Stratégia kidolgozása a 2023-2026-os időszakra. Ennek részeként felügyeli majd a szükséges piackutatások, piaci elemzések elkészítését; koordinálja a nemzeti forrásból megvalósuló bormarketing-tevékenységeket; irányítja a stratégia részét képező bormarketing-programok végrehajtását; felügyeli a Magyar Bor (Wines of Hungary), mint közös márka használatát, elősegíti annak erősítését.

Közreműködik a közösségi bormarketinghez kapcsolódó, központi költségvetési források biztosítását szolgáló döntések előkészítésében és végrehajtásában,

Részt vesz a közösségi bormarketinget érintő kormányzati döntések előkészítésében és végrehajtásában, valamint eredetvédelmi javaslatokat fogalmaz meg az ágazati szereplők részére.

Borturisztikai kérdésekben szorosan együttműködik majd a turizmusért felelős miniszterrel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, az agrárminiszterrel és az Agrármarketing Centrummal, valamint a külgazdaságért felelős miniszterrel és a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel.

Rókusfaly Pál közvetlen felettese a Miniszterelnökséget vezető miniszter lesz, munkáját ötfős titkárság segíti.

A kinevezés július 1-től lépett hatályba.

Forrás: magyarmezogazdasag