Back to top

Work Force: a harmadik országbeli munkaerő kulcsfontosságú a magyar gazdasági növekedéshez

A gazdasági növekedéshez kulcsfontosságú a harmadik országbeli munkaerő a Work Force HR szolgáltató szerint; a munkaerő-kölcsönzéssel és munkaerő- közvetítéssel foglalkozó társaság hétfői közleménye szerint a fizikai területen fokozódó munkaerőhiány kezelése egyre nehezebb feladat, így a vállalatok igyekeznek minél több eszközt igénybe venni a probléma megoldásához.

A Work Force szervezésében nemrégiben állt munkába állt Veszprémben a Fülöp-szigetekről érkezett első csoport, a 40 filippínó munkavállaló mindegyike forrasztó operátorként dolgozik majd - közölték, hozzátéve: arra számítanak, hogy a közeljövőben több mint 1000 további külföldi dolgozó érkezik a magyar munkaerőpiacra.

A társaság két évre szerződött harmadik országbelieket foglalkoztató partnereivel, ezt az időtartamot várhatóan meghosszabbítják majd azokkal, akiknél beválik az ázsiai munkavállalók foglalkoztatása.

A Work Force tapasztalai szerint a feldolgozóipar számít a legjobban a harmadik országbeli munkaerőre, de a szállodák és vendéglátóipari egységek, illetve szellemi munkaerőt foglalkoztató szolgáltatócégek is egyre nagyobb érdeklődést mutatnak.

A 100 százalékban magyar tulajdonú Work Force Kft. 2003 óta foglalkozik munkaerő-kölcsönzéssel és munkaerő-közvetítéssel, a társaság országszerte 8 irodával és 300 ügyféllel rendelkezik. A filippínók mellett indonéz és ukrán munkavállalók közvetítésével is foglalkoznak, ebből adódik a cég árbevételének mintegy 45 százaléka.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Work Force Kft. nettó árbevétele 2021-ben 10,292 milliárd forint volt, 2020-ban pedig 6,913 milliárd forintot tett ki. A társaság tavaly 380,318 millió forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 306,711 millió forinttal.

Forrás: 
MTI

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Átadták a Penny megújult karcagi logisztikai központját

Átadták a Penny Market Kft. megújult karcagi logisztikai központját pénteken, a mintegy 7 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően csaknem száz új munkahely létesült.

A vidéki együttműködések különböző formái

Az együttműködések támogatásának egyik általános célja az agrárium és a helyi közösségek tagjainak ösztönzése a közös cselekvésre és közös projektek megvalósítására. Tekintettel a magyar mezőgazdaság strukturális helyzetére, valamint a közeli és a távolabbi jövőben formálódó kihívásokra, a fenntartható mezőgazdaság megvalósulásában a gazdálkodói együttműködéseknek kiemelkedően fontos szerepe van.

A legtöbb élelmiszer magyar legyen a boltokban

Büszkék lehetünk, ha 2030-ra legalább 90 százalékban itthon termelt és előállított termékekkel találkozhatnak a vásárlók az élelmiszerboltok polcain. A stratégiai ágazatban érdekelt vállalkozások megerősítését és fejlesztését szolgáló támogatások ezt célozzák. Interjúnkban erről is beszélt Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Egy népszerű étel, amit 40 felett már senkinek sem szabadna fogyasztani

A kiegyensúlyozott étrend fenntartása elsődleges fontosságú, de különösen érdemes figyelembe venni, ha megpróbálunk leadni pár kilót. Ez általában sem könnyű feladat, de a nők számára még nehezebbé válhat, ahogy telnek az évek. Ennek több oka is van, az egyik például az, hogy az évek során az anyagcsere folyamatok lassulni kezdenek.

Amibe a fűszerpaprika belepirul

A megmérettetést másnapján a Szatymazi Gazdakör, a Szatymaz Község Önkormányzata, a MATE KERTI ZKK Szegedi Kutató Állomás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete, a MTA Kertészeti Albizottság, valamint a SZAB Kertészeti-, Növénybiológiai és Biotechnológiai Munkabizottság nevével fémjelzett előadásokat Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg.

Ünnepeljünk malaccal!

Tizedik alkalommal indította el az Agrármarketing Centrum sertéshúsfogyasztást ösztönző kampányát. A november 22-én megtartott sajtótájékoztatón a sertéságazat aktuális helyzetéről, a szektornak nyújtott minisztériumi támogatásokról volt szó, valamint a kampány tematikáját is bemutatták a sajtó képviselőinek.

Gyógyszerszámba menő ízélmény

„A chili nem csupán csodálatos ízélményt nyújt, hanem a sok tévhit ellenére – bár természetesen mérsékletes fogyasztással – egyfajta gyógyszer is” – vallja Nagy Gergő celldömölki kistermelő. A fiatalember hat esztendeje döntött úgy, hogy Chilidise márkanéven elkezdi forgalmazni chilis termékeit. Mint elmondta, a legtöbb munkát ő maga végzi, de a családja is be-besegít.

A marhahús is része az egészséges táplálkozásnak

Az NPK Charolais Kft. szakembereivel a termőföldtől az asztalig elv megvalósításáról, az általuk létrehozott különleges vágóalapanyag sajátosságairól és értékesítési láncáról, valamint a marhahúsról mint egészséges élelmiszerről beszélgetett az MMG Direkt legutóbbi adásában Halmos B. Ágnes, a Kistermelők Lapja főszerkesztője.

Tojás, tojáslé, tojáspor, tojáshéjpor, tojástálcapellet

Cukrászatok, pékségek munkáját könnyíti meg leginkább a tojáspor és a tojáslé, utóbbiból 1 kiló 22 darab M-es tojást tartalmaz – sárgáját és fehérjét homogenizált formában. A tojáspor, illetve tojáshéjőrlemény pedig egyre népszerűbb takarmánykiegészítő, de az őrlemény jó a talaj mezoelem-pótlására, illetve a talajok savanyodásának kompenzálására is.

Magyar földimogyoró-fajták a nemzeti fajtajegyzékben

A biztonságos köztermesztés elsődleges feltétele a GMO-mentes, igazolt előállításból származó vetőmag biztosítása a termelők részére. Napjainkig nem szerepelt államilag elismert földimogyoró- fajta a Nemzeti Fajtajegyzékben. Dr. Balla Zoltán többéves kísérletei során kiemelt hangsúlyt fektetett a fajtakísérletekre.