0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Elismerés és rendkívül szép eredmény a munkalovas világbajnokságon

Magyarországot két ló–lovas páros képviselte a munkalovas sportág Franciaországban rendezett világbajnokságán. A vb a napokban ért véget, nagyon szép eredménnyel tért haza első világversenyéről a kis hazai csapat.

A munkalovaglás (working equitation) az egyik leggyorsabban növekvő és egyre népszerűbb lovas sportág. A több mint húsz országot tömörítő nemzetközi munkalovas szervezet, a WAWE világbajnokságát a minap rendezték a franciaországi Les Herbies városában, és ahogy itt is megírtuk, Kertész Borbála és Marokkó nevű lova, illetve Kappel Edit és Bolivár nevű lova képviselték hazánkat.

Mindkét páros nagyon szép eredménnyel zárta az első világversenyét:

a 18 ország 49 versenyzőjéből álló mezőnyben 34. lett Kertész Borbála és Marokkó nevű lova, míg Kappel Edit Bolivár nevű lovával a 37. helyet szerezte meg.

A lovasoknak három versenyszámban – díjlovaglás, stílus-akadálypálya és gyorsasági akadálypálya – kellett teljesíteniük, így alakult ki az összetett eredmény. A magyar munkalovasok mindhárom versenyszámot teljesítették, nagyon szép lovaglást bemutatva. A verseny utolsó napján a negyedik szám a marhaterelés volt, de ez nem számított be a világbajnokság végeredményébe.

Az első két helyen portugál versenyző végzett, a harmadik helyen pedig egy francia páros. Ezekben az országokban régi hagyománya és múltja van a munkalovaglásnak, míg nálunk,

Magyarországon ez a sportág alig múlt három éves. Ennek alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar csapat eredménye igen figyelemreméltó,

arról nem is beszélve, hogy szakmai és közönségoldalról is sokan elismerték a magyar lovasok és lovak összeszokottságát, tudását, összhangját.

Kertész Borbála és Marokkó nevű lova, valamint Kappel Edit és Bolivár nevű lova letette névjegyét a munkalovas világszervezet legnagyobb versenyén, igazolva az egyre népszerűbb sportág hazai képviseletét ellátó Working Equitation Magyarország Sportegyesület elhivatottságát, szakmai felkészültségét és küldetését.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu / Working Equitation Magyarország Sportegyesület